![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem nowym uzytkowinikiem i chcialem sprobowac programowanie w php. Mam taki problem, wpisalem w notatniku
<?php phpinfo(); ?> i zapisalem to jako index.php w folderze htdocs. Jak wpisuje w przedlagarce http://localhost to pojawia mi sie biala strona z napisem "Index of /" i podtym sa linki Thumbs.db i index.php jak klikne na to index.php to mi wyskakuje ze niemozna wyswietlic strony, tak jakby jej niebylo... ;/ prosilbym o to zeby ktos mi wytlumaczyc co zrobilem zle... ps oczywiscie mam apachea i mysql wgranego rowniez pozdrawiam Ten post edytował gagatek 18.02.2008, 13:42:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A PHP też masz?
Masz uprawnienia do otwierania/wykonywania tego pliku? -------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, zainstalowalem najpierw apachea potem mysquela i php. Z tymi uprawnieniami, to nie wiem za bardzo oco chodzi, jestem poczatkujacy... ale jest jeszcze tak ze jak klikne w folderze bezposrednio na ta ikonke index.php to nic sie nie dzieje... aha i jest tak ze jak jest w tym folderze zwykly plik html, tak jak byl po zainstalowaniu i wspisze w przegladarce localhost to pojawiala sie strona z napisem "It works"
Ten post edytował gagatek 18.02.2008, 14:16:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż no DOKŁADNIE jaki ci ten błąd wyskakuje...
|
|
|
![]()
|
|
nie wiem jakim cudem ale teraz dziala!!;] ale dizeki za pomoc;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |