![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cos takiego:
i powinno to dzialac na takiej zasadzie ze gdy nie wpisze danych w pola podstawowe (pierwsze if) to odrazu zglasza blad niewypelnienia pol. jesli wypelnie dane faktury pomijajac ktores z pol rowniez zglasza blad. Niestety nie dziala to w ten sposob - niezaleznie co bym nie wpisal zawsze wysyla maila - nawet przy wszystkich polach pustych. Ten post edytował n3on 5.05.2005, 17:24:36 -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze: używaj odpowoedniego BBCODE
Po drugie: ja tam nigdzie nie widzę znacznik <form> ani żadnego input. Gdzie niby gościu ma wpisać jakiekolwiek dane? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor zauważ że skrypt nie ma zwracać danych do tablic get czy post tylko je weryfikować. :] Formularz zapewne znajduje się w innym pliku...
n3on odnoś się do danych poprzez tabilce, np:
Ten post edytował Wave 4.05.2005, 13:56:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dane z formularza sa przekazywane - wrzucilem echo i wyswietla wszystko co zostanie wpisane, tak wiec z przekazywaniem danych nie ma problemu. Dziala to tak jakby nie sprawdzalo czy ktoras ze zmiennych jest pusta. Moze jakies sugestie jak to naprawic? uzyc innej metody? inaczej sformulowac warunek? ja nie widze powodu dla ktorego tak sie dzieje...
jesli to w czyms pomoze - ponizej kod formularza: (pomiedzy poszczegolnymi polami formularza znajduje sie kod html ktory wycialem - tylko formatowanie strony)
Ten post edytował n3on 5.05.2005, 17:50:23 -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
N3on mi sie wydaje , że wykrzyknik neguje to empty wiec przykladowo:
Ale to tylko moje skromne zdanie (kogos kto sie nie zna) Jeżeli sie mylę to poprawcie mnie ale nie karccie za to ![]() Pozdro -------------------- ![]() Śmietnik na którym testuje skrypty |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
no wlasnie i tutaj chyba byl problem... podstawowy blad logiki
z kodu wynikalo: jesli zmienna nie jest pusta lub jakas inna nie jest pusta... (czyli wystarczylo zeby jedna byla wypelniona zeby wysylal... a jako ze jedno pole bylo select to zawsze bylo wypelnione) - wystarczyo zmienic w warunkach "||" na "&&" ![]() w kazdym razie dziala - dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:42 |