![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problemik, skrypt umieszczony poniżej działa mi na krasnalu (windows) a jak go przerzuce na serwer na linuxie to wyskakuje mi komunikat " zalogowanie niemozliwe" i nie moge znalezc bledu czego sie tak dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
register_globals = off
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie pobierasz dane z formularza?
na krasnalu register_globals są włączone zatem odbieranie tak działało popranie
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na linuksie ustawilem sobie register_globals na on i inne skrypty bez $_POST dzialaja dlatego nie wiem gdzie jest blad. Na serwerze mam php 5.2 a mysql 5.0.32.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli nie będzie działać sprawdź przede wszystkim czy wyciąga Ci jakieś dane z bazy i czy czasem w którymś momencie ich nie gubi, tak samo zrób ze zmienną $iduzytkownika i $haslo |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzalem zmodyfikowany przez ciebie skrypt i dalej nie dziala " zalogowanie nie mozliwe". Jak moge sprawdzic czy wyciaga dane? mysql error czy jest jakas inna opcja? dzieki
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
zrobilem tak jak mi podpowiedziales i zmienne $iduzytkownika i $haslo wyciaga ale mysql_num_rows($wynik) mam 0.
Ten post edytował maniek22 17.07.2007, 18:16:05 |
|
|
![]()
|
|
po co to $bd_lacz?
daj tak:
|
|
|
![]()
|
|
zmienilem, wydaje mi sie ze cos jest nie tak z zapytaniem bo zwraca wynik 0 czyli chyba przy porownaniu hasla i loginu z formularza nie znajduje odpowiednika w bazie, tylko pytanie czego akurat tak sie dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
może zapomniałeś loginu i/lub hasła
![]() no to już wykaż sie własną inicjatywą i spróbuj jakoś sam wydobyć te dane z bazy ;-) |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzilem zapytania bezposrednio w bazie i nie wyszukuja mi danych zwracaja pusty wynik tak jakby nie istnialy. Zapytanie u siebie na kompie dziala i daja mi wynik. Hasla i loginy sa takie same w obu bazach ale na serwerze nie dziala. nawet zrobilem zapytanie tylko z loginem i tez nic. Co jest grane?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie dodałeś żadnych danych do bazy? Bo jesli zwraca 0...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
W bazie mam dane.
Jak wykonuje takie zapytanie: SELECT * FROM `logowanie` WHERE `uzytkownik` = 'szmukier' AND `haslo` = password('123') to daje mi zero. A jak dam SELECT * FROM `logowanie` WHERE `uzytkownik` = 'szmukier'; to znajduje mi w bazie dane, tak samo jak dam bez haszowania hasla np. SELECT * FROM `logowanie` WHERE `uzytkownik` = 'uzytkownik' AND `haslo` = ('haslo') to mi tez znajduje Mam na serwerze mysql 5 i nie wiem czy cos jest wylaczone ze nie znajduje jak chce skorzystac z PASSWORD lub SHA1. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:52 |