![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam serdecznie
od kilku godzin probuje uporac sie ze skryptem ktory bedzie konwertowal pliki video do flv (avi, mpeg, itp) na serwerze mam zainstalowany ffmpeg. Biblioteka dziala, jednak tylko kilka jej funkcji http://forum.php.pl/style_images/1/folder_...icons/icon9.gif wywolanie np. czy
dziala lecz
juz nie. Sciezki sa prawidlowe, pliki istnieja, sprawdzilem nawet katalog test czy ma prawa do zapisu. Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem, moze robie cos nie tak. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co to znaczy "nie działa"? co ci wyrzuca ffmpeg?
http://rtfm.killfile.pl/#precyzja -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie nic nie robi
jak uzyje -h to mam helpa jak podalem -formats dostaje liste obslugiwanych formatow ale przy -i nie mam absolutnie nic, ani bledu ani pocaluj misia w pepek, a pliku takze nie ma ide sie poplakac |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie (nie mogę teraz sprawdzić) to ty coś lewo to wpisujesz. jak chcesz skonwercić do flv to przecież musisz podać odpowiednie opcje i plik wynikowy, a ty nic.
przykładowo: ffmpeg -i video.avi -ar 22050 -ab 32 -f flv -s 320x240 video.flv -i input file name -ar audio sampling rate in Hz -ab audio bit rate in kbit/s -f output format -s output dimension -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no tak - oparłem sie o artykuł w gazecie zamiast zajrzec do dokumetacji ;(
przepraszac wszystkich i dziekowac za naprostowanie jak zwykle na tym forum nie zawiodlem sie szukajac pomocy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:04 |