![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam jestem dość początkujący w tematyce php więc proszę o wyrozumiałość
wykorzystuje na swojej stronie skrypt: <?php if ( $_GET['ident']=="strona1" ) { include("strona1.php"); } ?> działa w miarę poprawnie. wynik wyświetlany jest pod odsyłaczami. czy jest możliwość aby odsyłacze znikały a wyświetlany został jedynie wynik skryptu bez zmiany "nagłówka strony" jeśli wprowadzam taki skrypt: <?php if ( $_GET['ident']=="index" ) { include("index.php"); } if ( $_GET['ident']=="B_MSISDN" ) { include("B_MSISDN.php"); } ?> to po odświeżeniu strony skrypt się "zapętla" i wyświetlany jest kilkanaście razy zawartość pliku index.php W moim przypadku ma zostać zawartość pliku index.php i doczytana strona1.php z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno stosować się tę instrukcję, która jest jak najbardziej czytelna. Zależy to od indywidualnego podejścia i upodobania.
W związku z powyższym jeśli prosi o pomoc z instrukcją if więc trzymajmy się tego tematu. switch i if bardzo się od siebie nie różnią i stosować je można na przemian więc nie jest to jakiś radykalny błąd. 1. Użyj include_once lub require_once lub require (przy require jest tylko ta różnica, że w razie niepowodzenia wygeneruje on błąd krytyczny, a nie tak jak include(); tylko ostrzeżenie.) 2. Używaj BBcode... 3. Ja bym to zrobił tak:
Pozdrawiam! P.S. Dobrze by było gdybyś wpierw wprowadził zmienną a dopiero potem wykonał pętle.. Bo po co 2x stosować $_GET['']; ![]()
Ten post edytował modern-web 21.12.2010, 15:53:51 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja działa prawie idealnie przynajmniej nie dubluje mi stron ... dzięki za pomoc
a jest możliwość żeby znikały linki odsyłaczy chodzi mi o coś takiego: 1. przed wciśnięciem odsyłaczy tekst tekst tekst odsyłacze odsyłacze odsyłacze 2. po naciśnięciu któregoś z odsyłaczy strona wygląda tak: tekst tekst tekst tekst tekst tekst mam to zrobić za pomoca ramek jednak czy jest tez sposób w php ? chyba żeby zrobić że odsyłacze są tez podstrona która z automatu się wczytuje? w tedy: include ("plik.php") ; a potem funkcja if ... dobrze kombinuje? ![]() czy może ktoś pomóc pls ![]() Ten post edytował adgernon 27.12.2010, 14:25:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |