![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam otoz zacząłem sobie działać z klasą fpdf i juz przy pierwszym przykładzie firefox wywala mi bląd
plik nie zaczyna się od "-%PDF" plik php jest przeze mnie odpalany z przegladarki z serwera bezpośredni (nie jest osadzony ) a oto moj skrypt ( kodowanie ansi)
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
no w iec zmienilem na
<?php ob_start(); define('FPDF_FONTPATH','font/'); require('fpdf.php'); $pdf=new FPDF(); $pdf->AddPage(); $pdf->SetFont('Arial','B',16); $pdf->Cell(40,10,'Hello World!'); $pdf->Output(); ?> i tez nic a tego kodowania bbcode to w tym wypadku niezbyt wiem jak i gdzie uzyc |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat plik php jest przeze mnie odpalany z przegladarki z serwera bezpośredni (nie jest osadzony ) Spróbuj go pobrać przez np. wget na dysk. Czy to jest prawidłowy PDF? Cytat i tez nic a tego kodowania bbcode to w tym wypadku niezbyt wiem jak i gdzie uzyc A nie widzisz linku Pomoc na górze strony forum? :| |
|
|
|
|
|
|
|
A po co mam go pobierać z serwera jak ja go tam sam wysyłam ?
Problem w tym że jezeli zmienie nawet output() na np. output('file.pdf') to tez dupa zaden plik nie jest tworzony |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat A po co mam go pobierać z serwera jak ja go tam sam wysyłam ? FPDF nie jest klasą do obsługi uploadu. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Nie widzę niczego, co mógłbyś wysyłać na serwer prócz żądania. Piszę, abyś pobrał, bo serwer może wysyła nieprawidłowy MIME. Jeśli ściągniesz wgetem, będziesz mógł przejrzeć, czy plik faktycznie się generuje i tylko nieprawidłowy nagłówek jest wysyłany, czy to jakiś poważniejszy problem. Cytat juz przy pierwszym przykładzie firefox wywala mi bląd Jeśli to błąd z wtyczki do podglądu PDF, to zły MIME można pominąć. Podejrzewam, że może być coś nie tak ze ścieżkami. |
|
|
|
|
|
|
|
dzieki wszytskiem nie wiem o co chodziło dokładnie ale po zainstalowaniu najnowszej wersji (1.6) a mianlem 1.51 ,
wszytsko chodzi bez problemu |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 13:51 |