![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem w trakcie tworzenia pewnego formularza i zawiesilem sie w pewnym momencie i nie wiem co dalej robic.... Formularz ma dzialac na nastepujacej zasadzie: 1) Mamy liste rozwijana, dwa pola text i jeden submit. 2) Wybieramy wartosc z listy rozwjanej i wpisujemy dane do pol tekstowych. 3) Wciskamy przycisk submit i w tym momencie sie zawieszam bo nie moge dojsc jak zrobic, zeby po wcisnieciu przycisku submit: - zapisaly sie wartosci wprowadzone do formularza - zostaly one wyswietlone - wyswietlil sie nowy formularz, do ktorego ponownie mozna by wprowadzic nowe dane. Ale tak aby po kolejnym wyborze danych z formularza poprzednie wyswietlaly sie ponad nim.... Wiem ze troche zakrecilem, ale mam nadzieje ze zrozumienie o co mi chodzi.... Ponizej podaje kod do ktorego doszedlem...
Jak Wy rozwiazalibyscie ten problem? Zastanawiam sie czy rozwiazala by problem ktoras petla czy moze trzba zastosowac jakas inna metode... Ten post edytował adeq_PL 23.03.2006, 21:57:29 -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zobacz co sie stanie jak wpiszesz taki kod
zamiast tego pierwszego if'a
i bez tego elsa dalej, jako value w buttonach wpisujesz (w select napisz <option value ="nazwa">nazwa</option>) (przyjmowanie domyślnych wartosci to wg mnie zły nawyk) albo - w przypadku selecta
no i poczytaj manuala bo to co pytasz to podstawy ale ja tez kiedys byłem zielona bestia ![]() Poczytaj mi mamo o foreach Poczytaj mi tato o zmiennych predefiniowanych Pozdrawiam Rafał Litwin |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Musialem znow poruszyc ten temat bo nie daje mi to spokoju....
Na pewno jest to banalne zagadnienie, ale ja sobie z tym nie umie poradzic... Doszedlem do takiego kodu:
Ale ten formularz wyswietla tylko jedna linijke danych i po kazdej zmianie, linijka danych wybranych poprzednio z formularza jest zastepowana nowa... Jak mam zrobic zeby kolejne wartosci z formularza zapisywaly sie jedne pod drugim, i zeby nie mialy wplywu na poprzednie... jarudzik - nie wiem moze jestem zielony z tego jeszcze ale chyba nie o to mi chodzilo.... pozdrawiam i prosze o pomoc.... -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:39 |