![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam mały problem z formularzem kontaktowym na mojej stronie, mianowicie plik o nazwie "contact-form.php" umieszczony w folderze "php" wygląda następująco:
natomiast kod na stronie html w dzile kontakt wygląda tak:
Mój problem polega na tym, że po wpisaniu treści w formularzu na stronie www... pojazwia się tylko komunikat, że wiadomość została wysłana, jednak nic nie dochodzi na skrzynkę... w kodzie html widzę, że nie ma żadnego odwołania do pliku php odpowiedzialnego za proawidłową wysyłke na wskazany adres... możecie mi powiedziec jak dokładnie i gdzie w kodzie html mam dopisać połaćzenie do skryptu php? bo chyba w tym jest problem. z góry dziękuje za każdą pomoc, pozdrawiam serdecznie, Adam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam dziekuje za odpowiedz, wprowadziłem zmiany jednak nic to nie dało... dodam że plik php o ktorym mowa znajduje sie w folderze php czy nie trzeba jakos tego uwzglednic? i jeszcze jedno nazwa podstrony z kontaktem nosi nazwe "contact-3" a chyba z tego co widze w kodzie odnosi sie cosc do contact-2?? proszę o dalszą pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tylko nazwa klasy css.
Jeżeli plik php znajduje się w jakimś folderze, to tak, trzeba to uwzględnić - Kod action="folder/contact-form.php"
Ten post edytował Aqu 26.02.2015, 12:07:11 |
|
|
![]()
|
|
wstawiłem do kodu html w podstronie kontatk - "contact-3.html"
gdyż plik contact-form.php mam w folderze "php", jednak dalej gdy uzupełniam formularz kontaktowy i naciskam przycisk wyslij pojawia sie komunikat, że wiadomosc zosał poprawnie wysłana lecz na wskazany adres w tym przypadku sasadam@o2.pl nie przychodzi zadna wiadomosc... folder spam tez sprawdzałem... dla pewnosci dodaje kod html strony kontak "contact-3.html"
oraz zawartość całego pliku contact-form.php który znajduje sie w folderze "php"
nie mam pojecia dlaczego tak sie cały czas dzieje... gdzie moze byc problem? jeszcze raz prosze o ewentualne przestudiowanie kodu i pomoc w rozwiazaniu problemu. serdecznie pozdrawiam, Adam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS.Takie kwiatki "col-lg-12 col-sm-12 col-md-12 col-xs-12" możesz zastąpić tylko "col-sx-12"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 6 Dołączył: 22.12.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Xxxxxx lat temu znalazłem fajną funkcje ( dużo mniejsza niż php mailer ) opiera ona się na połączeniu Fsock
są to tylko dwa pliki - skoro użyasz SMTP myślę ze dasz rade ją skonfigurowac pod siebie - jak cos pytaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w swoim formularzu przekazujesz dane do funkcji
oraz SMTP.class.php
No i przydał by ci sie jeszcze plik z konfigruacją konta np. SMTP.config.php
|
|
|
![]()
|
|
dziekuję za odpowiedz skorzystam na pewno, jednak bardzo mnie nurtuje dlaczego ten kod nie działa wydaje mi się, że juz wszystko jest napisane poprawnie jednak z wysyłania tresci nici... nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje. cały czas próbuje to zrozumieć jednak postęp jest zerowy. Gdyby ktoś zauważył jakieś niedopatrzenie z mojej strony proszę o odpowiedz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zastąpić button zwykłym inputem, np. <input type="submit" value="Wyślij"/>
|
|
|
![]()
|
|
zamieniłem linijke kodu
tak aby wygladał nastepujaco...
jednak efekt jest dokłądnie taki sam... tzn po napisaniu wiadomosci pojawia sie komunikat ze wiadomosc została wysłana jednak nic nie dochodzi na wskazany adres emial... prosze o inne mozliwosci wyjscia z problemu... Ten post edytował sasadam 26.02.2015, 14:14:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, kod PHP który masz nadaje się do wywołania przez AJAX, więc pokaż nam kod JS, który obsługuje ten formularz.
@edit Ten kod blokuje wysłanie formularza w normalny sposób i zapewne próbuje wysłać go AJAXem. Ten post edytował ikssde 26.02.2015, 14:28:46 |
|
|
![]()
|
|
witam jedyny plij js jaki pasuje do tego problemu i który mam w folderze js nosi nazwe "view.contact" i wygląda następująco...
mam nadzieje ze to jakos pomoze rozwiazac moj problem... mam okolo 20 plikow js w tym folderze ale chyba ten za to odpowiada... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pacze, a pacze i nic nie widzę. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Wygląda na to, że skrypty są OK. Zrób tak:
i podeślij co zwraca skrypt. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy dobrze rozumiem... mam utworzyc nowy plik php o nazwie "contact-form.php"
i wkleic tylko taka fraze?
jezeli tak to po nacisnieciu przycisku wyslij nie dzieje sie dosłownie nic i aden komunikat nie jest wyswietlany chyba ze php ma inaczej wygladac... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:40 |