![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2010 Skąd: Kraków / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od razu przejdę do rzeczy:
kod:
działa i na serwerze i na localhost, natomiast kod:
działa tylko na localhost... Normalnie gdyby nie działała sama funkcja, sprawdziłbym ustawienia w PHP, jednak są to przecież linki z tej samej strony, więc jak to możliwe, że dla jednego wszystko działa, dla drugiego nie ? edit: komunikat bledu: "Warning: file_get_contents(http://www.youtube.com/watch?v=ZareCmy5BWQ&feature=related) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found " pozdrawiam, Mateusz Tofilski Ten post edytował matird 19.08.2011, 15:14:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakbyś zajrzał do manuala to byś wiedział, że to zależy od ustawień na serwerze i przeważnie na hostingach współdzielonych jest to zablokowane
http://www.php.net/manual/pl/filesystem.co...allow-url-fopen |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2010 Skąd: Kraków / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z całym szacunkiem, ale jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś takiej głupoty nie napisał
![]() ![]() @edit jeśli byłby to problem, o którym piszesz pojawił by się inny błąd... Mam nadzieje, że znajdzie się ktoś mądrzejszy ode mnie i wytłumaczy o co w tym chodzi ![]() Ten post edytował matird 19.08.2011, 18:48:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy oba te pobrania występują jeden po drugim, czy testowałeś raz dla tego i osobno dla drugiego?
Do zabawy w parsowanie stron polecał bym jednak curl. |
|
|
![]()
|
|
Witaj, oba kody uruchamiam osobno, w osobnych plikach. Nie mam pojęcia skąd ten problem, dlatego przerzucam się na cURL. Strony pobiera, ALE: -mój serwer ma lokalizacje niemiecką, więc serwis youtube otwiera się tak jakby 'w wersji niemieckiej' -zmieniłem język i useragenta - wszystko super, ale youtube po IP i tak wie ze serwer niemiecki bo niektóre klipy blokuje z powodu niedostępności w danym kraju. -pomyślałem o proxy - to powinno rozwiązac problem, ale niestety nie chce działać, proszę spojrzeć na kod:
z proxy - nic nie wchodzi, ale nie wiem czy to problem dobrania dobrego serwera bez proxy - wchodzi stronka youtube z informacja, ze w tym kraju (niemcy) zostalo zablokowane wyswietlanie klipu Macie jakies pomysly ? @edit: przykladowy link: http://www.youtube.com/watch?v=ZareCmy5BWQ (niech beda Pink Floydzi) No cóż, po raz kolejny jestem zmuszony sam odpowiadać sobie na pytanie... Poniżej skrypcik, który napisałem dla sprawdzania kilku proxy:
Jak zwykle nie mam za bardzo komu dziękować za pomoc, jednakże podziękuje przynajmniej za zaglądnięcie tutaj... pozdrawiam, Mateusz Tofilski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:34 |