![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam maly problem z przekazniem zmiennej do pliku np.:
index.php?z0=$z0&z1=$z1; problem jest tego typu ze jezeli w zmiennej $z0 znajdzie sie tekst z wartoscia & np.: $z0=' xxx & zzz '; to w zmiennej z0 po przekazaniu bede mial tylko xxx poniewaz & jest separatorem oczywiscie moglbym zakodowac ta zmienna nastepnie przekazac i odkodowac ale wiaze sie to z czasem jak wiadomo wiec czy jest jakies inne rozwiazanie tego problemu jezeli byl ten problem poruszony gdzis na forum to dajcie linka bo ja sie nie doszukalem |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna zmienic to w ustawianiach php.ini gdzie seperatorem bedzie jedynie & a nie &. Jest to podejscie, ale czy bedzie dzialac nie jestem powien
proponuje urlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual bedzie to chyba najbardziej bezpieczne rozwiazanie tego problemu. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a myslales nad wrzuceniem zmiennej do zmiennych sesji? wtedy odpada ci przekazywanie tego za pomoca URL, poza tym jesli bedzie to baardzo dlugi tekst to moze sie wysypac, bo z tego co wiem, to jest jakis limit w dlugsci URL (chyba).
w pliku pierwszym zapisujesz zmienna w sesji, a w drugim odczytujesz ja i usuwasz z sesji, nie wiem - taki mam pomysl na to poki co -------------------- Nie rób nic na siłę - weź większy młotek ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozna Twoj problem obejsc w pewien sposob przesylajac zmienne metoda post. Nie jest to zbyt wygodne ale zawsze to jakies rozwiazanie.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:36 |