![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam darmowy server z obsługa php ale z wyłaczonymi niektórymi funkcjami... między innimy niedziała UNLINK jest jakieś inne polecenie albo procedura aby to pominąć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napewno jest zablokowany? - bo niewidze potrzeby by go blokowac.
moze zle prawa pliki maja sprooj dac im 0777 i dopiero wtedy usunac ;< -------------------- czym rozni sie manuel od manuala?
bo manual pomaga teraz a manuel potem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pełna prawa do pliku, z tym niema problemu...
przy prubie kasowania wyskakuje mi taki błąd Warning: unlink() has been disabled for security reasons in /home/users/hirsza/admin/folder.php on line 101 to chyba może tylko oznaczać że UNLINK jest wyłączona... chyba że się myle to mnie poprawcie.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie php jest wlaczone w trybie bezpiecznym (safe_mod) i raczej sie nie da (nie wiem napeno)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przeciez jasno i wyraznie pisze (wiem, wiem, jest napisane
![]() No ale pliki mozesz tworzyc? Pewnie apache chodzi na roocie i boja sie o skasowanie co poniektorych plikow. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
pliki moge tworzyć, zmieniać uprawnienia itd. za pomocą php, komenda unlink i chyba do usówania katalogów jest zablokowana ale tego niespawdzałe jeszcze... miałem nadzieje że można coś takiego ominąć jak w przypadku wysyłania maili, bo niechce mi się za każdym razem chodzić po FTP i usuwać wszystkie niepotrzebne już pliki...
Ten post edytował mwm 9.01.2006, 16:01:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To moze lacz sie z poziomu php na ftpa i usuwaj te pliki?
|
|
|
![]()
|
|
no też prawda... przeciesz przez ftp będę miał możliwość usunięcia... zapomniałem sobie o FTP... mam nadzieje że on będzie mi działał....
Dzięki za podpowiedz.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:05 |