![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy tej funckji jest w 2 parametrze podane "\\1". Co to znaczy?? Może mi ktoś to wyjaśnić?? (Z regexp jestem słaby więc pytam tutaj) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RTFM
Cytat preg_replace() since it does not know whether you want the \\1 backreference followed by a literal 1, or the \\11 backreference followed by nothing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kAzu^ @ 2004-09-14 22:20:56) RTFM Cytat preg_replace() since it does not know whether you want the \\1 backreference followed by a literal 1, or the \\11 backreference followed by nothing Ja ściągnęłęm ten przykład z sieci i jestem ciekaw co oznacza ten 2 parametr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołanie tego przykładu dla tekstu np:
Kod Jeden dwa {trzy} cztery pięć utworzy nowy klucz w tablicy: $this->dane['trzy'] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w preg_* jest takie "ulatwienie"
Widzisz 'okragle' nawiasy w swoim wyrazeniu? Te naweiasy sa numerowane, pierwszy to \\1, drugi to \\2,... itd. W twojej funkcji wyciagamy wszystko to co jest miedzy { a } i wartosc "tego w srodku" przesylamy to jakies dam zmiennej (tutaj $this -> dane[ "wartosc" ] ) Mam nadzieje ze dosyc jasno wytlumaczylem. Poczytaj wiecej o regexpach. |
|
|
![]()
|
|
Hmmm... kicaj_, tak sobie pomyslałem że skoro php zaczyna np. tablice od 0 to i to też zacznie od 0 tak więc to chyba musi być //0 zamiast //1 ale nie jestem pewien, dlatego się pytam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieee... Tutaj jeden to jeden (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:39 |