![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. skrypcik php działa pięknie i lokalnie i na serwerze:
Ten skrypcik ma się wykonywać raz dziennie. Nie byłoby problemu gdybym pisał ten skrypt pod linuxa. Ale niestety będzie się on znajdował na serwerze windowsowym. W Zaplanowanych zadaniach mogę dodać wykonywanie pliku *.bat, z tym że ten plik nie działa mi. Kod C:\wamp\php\php.exe -F C:\wamp\www\send_mail.php W wierszu poleceń pokazuje mi fatal error podczas łączenia się z bazą. Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\wamp\www\send_mail .php on line 2 O co chodzi? Drugie pyanie. Czy jest jakiś inny sposób wykonywania skryptów co pewien czas w windowsie? Ten post edytował batman 3.11.2005, 15:43:56 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dopisac na poczatku skryptu:
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Nic nie dało. Efekt ten sam - fatal error. Najbardziej zadziwiające jest to, że skrytp działa lokalnie i na serwerze, a nie chce działać uruchamiany z pliku bat.
Ten post edytował batman 3.11.2005, 17:11:24 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy jest jakiś inny sposób wykonywania skryptów co pewien czas w windowsie? Hm... jest taka wtyczka do Konnekta o nazwie "Checky", która podobno daje taką możliwość. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam możliwości nic instalować na serwerze. Mogę tylko użyć to co jest. Czyli harmonogram zadań
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(batman @ 2005-11-03 18:11:10) Nic nie dało. Efekt ten sam - fatal error. Najbardziej zadziwiające jest to, że skrytp działa lokalnie i na serwerze, a nie chce działać uruchamiany z pliku bat. Normalne.. w przypadku uruchamiania jako CLI jest troche inna sciezka poszukiwan php.ini niz jako modul apacha. A jak nie znalazlo pliku ini to mialy prawo niektore opcje nie zadzialac. Sciezke mozesz wybrac podajac parametr -c do php.exe. Pozatym dochodzi tez kwestia "widocznosci" bibliotek mysql'a (libmysql.dll) itp. Ale najpierw probowalbym z tym php.ini. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Wszystkie biblioteki są dobrze załadowane. A ścieżkę poszukiwań ma dobrą.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:17 |