![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm..... wiec zwalczylem wkoncu formularz wyboru dni, miesiecy i roku, ale to troche lipne rozwiązanie
![]() bo trzeba po kolei wybierac i wogole troche lipa to sie prezntuje ![]() nie da sie czegos zrobic na zasadzie pobierania daty z kalendarza ![]() mmoze zaczne tak.. mam u siebie w firmie taki program do planowania produkcji i tam np. jest tak ze jak mam podac na dzien, w którym planuje produkcje to wyswitla mi sie małe okienko z kalendarzykiem i po prostu wskazuje date i tyle, to znaczy jak juz wcisne na dzien to automatycznie zamyka sie to okienko i juz mam date wybrana... czy to bardzo skoplikowane ![]() bo moim zdaniem bardzo wygodne rozwiazanie i dosc ciekawie wygladajace |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widziałem takie rozwiązania w JS. Zajrzyj tutaj: http://www.mattkruse.com/javascript/calendarpopup/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmmmm.... o takie cos mi chodziło, ale jak mam tego wogole uzyc
moze ktos pomoze jak to umiescic na stronie ![]() troche za duzo napisane, a najgorsze ze po angielsku ![]() a w przypadku tego co teraz mam, to: wywala mi takie bledy: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www\galeria_zdj\gal_wyniki.php on line 210 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\VertrigoServ\www to po wybraniu wszystkich danych z formularza a moje zapytanie to: Kod $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE $kryt BETWEEN #$rod-$mod-$dod# AND #$rdo-$mdo-$ddo# ORDER BY $sort DESC LIMIT $limit"); $licz = mysql_num_rows($zapytanie); while($wynik = mysql_fetch_array($zapytanie)) { ktos wie o co chodzi ![]() no i ewentualnie jak mam umiescic ten kalendarzy u siebie zamiast tego co teraz mam... ![]() bo kombinuje i nie bardzo wychodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm...Robisz stronę HTML, na niej robisz formularz i jedno pole - input text. Tam przypisujesz tę funkcję JS. Mniej więcej tak:
Zapisujesz plik http://www.mattkruse.com/javascript/calend...alendarPopup.js do folderu gdzie masz plik HTML i wszystko działa ![]() Ten post edytował Liko 21.12.2007, 23:31:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można tak:
oczywiście dla roku miesiąca itd Ten post edytował Chrom 21.12.2007, 23:35:10 |
|
|
![]()
|
|
Hmm...Robisz stronę HTML, na niej robisz formularz i jedno pole - input text. Tam przypisujesz tę funkcję JS. Mniej więcej tak: Zapisujesz plik http://www.mattkruse.com/javascript/calend...alendarPopup.js do folderu gdzie masz plik HTML i wszystko działa ![]() zrobilem tak jak mowisz i zonk.... klikam na kalendarz i nic sie nie dziej, poza pokazaniem # za adresem |
|
|
![]()
|
|
Zapisałeś plik ze skryptem js w katalogu ze stroną HTML?
|
|
|
![]()
|
|
no tak
![]() i dlatego pisze, bo nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
...Dziwne...bo to jest jedyna przyczyna, dla której może nie działać...Spakowane pliki, które działają u mnie: http://chomikuj.pl/Klomaster/Dokumenty/calendar.zip
|
|
|
![]()
|
|
...Dziwne...bo to jest jedyna przyczyna, dla której może nie działać...Spakowane pliki, które działają u mnie: http://chomikuj.pl/Klomaster/Dokumenty/calendar.zip ej,... no Twoje działają ![]() bezsens.... zaraz porównam, ale plik html skopiowałem tenkótry Ty wkleiłes..... i js sciagnołem do tego katalogu edit: moj plik CalendarPopup.js wyglada inaczej niz Twoj.. ja go sciagnolem z tamtej strony nie z linka który podałes, moze dlatego... no i twoj działa ale teraz czy jest mozliwosc by bylo po polsku, te miesiace itp ![]() no i format daty czy jest mozliwosc zmiany ![]() na Y-M-D bo taki mam zapisywany w bazie wiec pole formularza musi byc takie same, z takim samym formatem.. no i jak wogole bedzie to zapytanie wtedy wydladało ![]() Ten post edytował kosmic 22.12.2007, 00:03:49 |
|
|
![]()
|
|
W pliku z JS masz miesiące i dni po angielsku. Przetłumacz sobie i zamień. Jeżeli chcesz sformatować datę: yyyy-MM-dd (np.: 2007-12-22) zmień: cal.select(document.forms['example'].date1,'anchor1','MM-dd-yyyy'); na cal.select(document.forms['example'].date1,'anchor1','yyyy-MM-dd'); Zapytanie normalnie. Musisz dobrze poustawiać formularz (jak wcześniej miałeś). Tzn. metodę, gdzie ma wysyłać, w pliku gdzie odbierasz dane przesłane z tego używasz pola o nazwie: date1.
|
|
|
![]()
|
|
hmmmmm....
skoro mam juz ten kalendarz, to teraz chce aby to działało tak: mam formularz a w nim dwa pola: pole1: wybierz date od (przycisk do kalendarza) pole2: wybierz date do (przycisk do kalendarza) no i po wybraniu daty w obu polach, przypisac te daty do zmiennej: $dateod i $datedo no i wykonac zapytanie do bazy danych celem sprawdzenia czy cos spelnia kryteria zawarte pomiedzy $dateod a $datedo ![]() nie wiem czy dobrze mysle i czy to zadziała ![]() czy skoro mam date juz w formacie: YYYY-MM-DD i w bazie mam tak samo YYYY-MM-DD, to czy to wystarczy aby otrzymac jakies dane ![]() czy trzeba sprawdzac kazdy znak pokolei ![]() a Ty kolego Liko ma odemnie pkt juz za to co mi pomogłes, ![]() wiec dzieki... i licze na dalszą pomoc ps: tam na tej stronie co podales są rózne przyklady tych kalendarzy, no i powiedz mi jak teraz zastosowac ten kalendarz z css... bo chce sobie zmienic wtgla tego kalendarza i w css było by mi łatwiej bo kumam to Ten post edytował kosmic 22.12.2007, 00:33:01 |
|
|
--kosmic-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no i jak zwykle schodzy.. i to pewnie nie przejdzie tak jak opisywalem wyzej
![]() otóz zrobilem formularz z dwoma polami, i jak wybieram daty jest ok, po nacisnieciu szukaj dane z formularza przypisywane sa do zmiennej, no i to działa, bo zrobilem wyswietlenie zmiennych po kilknieciu i sa daty im przypisane "Wyniki dla: data dodania - od 2007-12-11 do 2007-12-25" no i format daty jakby sie zgadzał itp... ale nie wyswietla zdjec.... wiec cos jest nie tak a to zapytanie: Kod $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE $kryt BETWEEN $date1 AND $date2 ORDER BY $sort DESC LIMIT $limit"); $licz = mysql_num_rows($zapytanie); while($wynik = mysql_fetch_array($zapytanie)) { po prostu po wybraniu daty i kliknieciu, przypisuje daty do zmiennej, wyswietla zmienne i wykonuje to zapytanie, ale niestety nie wyswietla wyników ![]() w bazie mam pole DATE o formacie 2007-12-22 czyli fizycznie tak jak ta z kalendarza.... POMOCY ![]() |
|
|
--kosmic-- |
![]()
|
Goście ![]() |
aha... dam namiary jeszcze na kompletny moj plik wyszukiwarki:
link: http://cpaste.com/4365 POMOZCIE.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... zmień
Kod $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM foto WHERE $kryt BETWEEN $date1 AND $date2 ORDER BY $sort DESC LIMIT $limit"); na$licz = mysql_num_rows($zapytanie); Kod $zapytanie = SELECT * FROM foto WHERE $kryt BETWEEN $date1 AND $date2 ORDER BY $sort DESC LIMIT $limit"; i usuń tę pentelkę, pokaże Ci się zapytanie.... teraz skopiuj nie naruszone do phpmyadmin, jeśli zadziała... to wiemy gdzie problem.. jak nie działa... też wiemy:P
echo $zapytanie; -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem jak mówisz i tak:
wynikiem wykonania zapytania na stronie jest to: SELECT * FROM foto WHERE data_dodania BETWEEN 2007-12-19 AND 2007-12-27 ORDER BY 1 DESC LIMIT 8 skopiowałem to w takiej postaci do phpmyadmin, weszłem do swojej bazy i wkleiłem i wykonałem no i wyszło poprawnie, ale pokazało zero wyników: MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). (Wykonanie zapytania trwało 0.0509 sekund(y)) zapytanie SQL: SELECT * FROM foto WHERE data_dodania BETWEEN 2007 -12 -19 AND 2007 -12 -27 ORDER BY 1 DESC LIMIT 8 link: foto a nie wiem dlaczego tak jest ![]() nie rozumiem ![]() moze to jest spowodowane tym, ze wczesniej mialem w bazie pole "data_dodania" jako TIMESTAMP i zmieniłem na DATE ![]() no i dodaje date poprzez DATE('Y-m-m') link do foto: zdjecie to jak ktos pomoze ![]() bo nie wiem co sie dzieje ? dodexix... pisałes ze wszystko jasne, ale nie dla mnie ![]() HELP hmm... no i jak ![]() ktos wie o co chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post edytował kosmic 22.12.2007, 11:41:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:16 |