Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Closed TopicStart new topic
> (php+mysql) cennik, przeróbka z asp do php
kajtekph

Grupa: Nieautoryzowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Chciałbym zrobic cennik. Kiedyś robilem cos takiego ale w asp. Wszytsko działało i teraz chciałbym to samo zrobić w php+mysql. Probelm jest tego typu że chciałbym to zrobić w jak najbardziej podobny sposób do tego cennika który zrobiłem w asp bo mam mało czasu.

W asp mam to zrobione tak że mam statyczna tabele w htmlu z dwoma wierszami tak jak poniżej na obrazku.

W poszczególnych kolumnach w tej tabeli chciałbym wyświetlać informacje z bazy mysql. W asp zrobione jest to w ten sposób a jak zrobić to w php?

Jak to zrobić w php żebym mógł to wyświetlach w ten sam sposób. Jest on dla mnie bardzo wygodny.

Następna sprawa to jak to zrobić żeby z bazy pobierał mi dane id produktu (id jest kluczem podstawowym w tabeli) następnie dołączał to id do linku który by prowadził do edycji danego produktu w cenniku. Tak jak to wygląda poniżej w asp

Listing połączenia z bazą w asp

A wszystko wygląda w ten sposób:

Z góry dziękuje za odpowiedzi
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

po pierwsze: probowalem wiele razy, lecz ani razu nie zaladowal mi się zaden z Twoich obrazków
po drugie: jak to zrobić? Nauczyć się podstaw php i obslugi bazy danych, a potem gdy coś nie wychodzi - zadawać pytania. Tu nie podaje się gotowych rozwiązań.
po trzecie - zły temat
po czwarte: poszukać. bylo wiele podobnych tematów. Oto jeden z nich: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22377

spowodów wyżej wymienionych - zamykam

edit: oo, obrazki się załadowały biggrin.gif .

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:09