![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam pewien problem nie działa mi skrypt , chyba gdzies namieszałem
prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz powiedzieć dlaczego rozbiłeś to na dwie pętle
![]() ![]()
Chyba powinno być lepiej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak masz racje
![]() Ale jak sobie poradzić gdy w bazie jest kilku Nowaków ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież może być więcej Janów Nowaków ( to samo imię i nazwisko ). Musisz coś innego wymyślić, lub w takich przypadkach tworzyć stronę ( po kliknięciu w link ) z listą nazwisk oraz większą ilością szczegółów.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
no ale juz imie załatwiło by sprawe:/ chociaz na jakiś tam czas....
ale jak dodaje w kodzie $tekst = str_replace($tab['imie'] and $tab['nazwisko'], "<a href=\"nazwisko.php?id=".$tab['id']."\">$tab['imie'] ".$tab['nazwisko']."</a>", $tekst); } to za chiny nie działa:/ |
|
|
![]()
|
|
Bo robisz to totalnie źle. Zobacz jak działa taki przykład, i postaraj się przerobić swój kod:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Ten kod działa super, poradziłem sobie także z imieniem i nazwiskiem...
Ale chciałbym iść krok dalej, mianowicie ten tekst jeszcze przefiltrować ( wyszukać tak jak imie nazwisko ) tylko z innej tabeli mianowicie do jakiego nalezy klubu.... wiec z pobraniem tablic nie mam juz problemu:) aale teraz nie wiem czy to trzeba zrobić 2 stopniowo, bo coś mi nie działa , czy jest inny sposób
cos nie śmiga :/ Czy wielokrotne wyszukiwanie z wielu tabel mozna zrobic w inny sposób , czy ten coś pomieszałem :/ |
|
|
![]()
|
|
Wykonujesz jedno zapytanie do bazy, w pierwszej pętli dostajesz wszystkie odpowiedzi z bazy, więc druga pętla while nie wykona żadnego "obrotu".
Albo wykonasz raz jeszcze zapytanie do bazy, albo zrobisz wszystko w jednej pętli ( o ile dane są przechowywane w jednej tabeli a na to wychodzi ) -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Wykonujesz jedno zapytanie do bazy, w pierwszej pętli dostajesz wszystkie odpowiedzi z bazy, więc druga pętla while nie wykona żadnego "obrotu". Albo wykonasz raz jeszcze zapytanie do bazy, albo zrobisz wszystko w jednej pętli ( o ile dane są przechowywane w jednej tabeli a na to wychodzi ) Właśnie oto chodzi ze dane pobieram z dwóch tabel:/ i za chiny nie chce iść, mam dwa zapytania do bazy.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:19 |