![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przenosiłem forum i po przenosinach nie mogę sie zalogować. Forum odrzuca login i hasło a w opcji przypomnienia nie pasuje mu mail. W panelu mysql w odpowiedniej tabeli jest login taki jak podaję i podawałem, mail też jest ok a hasło jest zapisane w dziwnym kodzie znaków. Jak mogę odczytać te hasło? Jest jakiś program, który najlepiej pozwoli mi zamnić nowe hasło na taki ciąg znaków ? ps. Czy przenosiny forum, zmiania danych w configu i import bazy mimo iż zakończone powodzeniem mogą miec wpływ na te problemy z logowaniem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasło w bazie najprawdopodobniej jest schaszowane algorytmem md5, jest on jednostronny więc nie uda Ci się go odzyskać, ale ...
... możesz podmienić.
To Ci wyświetli 32-znakowy hasz z nowego hasła. Wstaw go do bazy zamiast tatego i zaloguj się na login i twoje_nowe_haslo P.S. Jeśli wszystko przebiegło OK, to nie powinienes mieć takich problemów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:57 |