![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś z Was wykorzystywał w aplikacjach napisanych w php bazę mssql? Według manuala (dostępne jest kilka funkcji http://php.net.pl/manual/pl/ref.mssql.php) jest to możliwe.
Czy są jakieś problemy? Jak wygląda sposób zabezpieczania przed sql injection? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wykorzystywałem, nie było z tym problemów większość funkcji jest takich samych jak w MySQL ( jeśli chodzi o te podstawowe ). Przeciw SQL Injection cóż miałem kiedyś gotowca, ale zginął podczas formatu. Jak go gdzieś odnajdę, to mogę wstawić.
-------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wykorzystywałem, nie było z tym problemów większość funkcji jest takich samych jak w MySQL ( jeśli chodzi o te podstawowe ). Strasznie mało tych funkcji do obsługi MSSQL. Przeciw SQL Injection cóż miałem kiedyś gotowca, ale zginął podczas formatu. Jak go gdzieś odnajdę, to mogę wstawić. Szkoda, że nie ma odpowiednika jak mysql_escape_string(). Byłym wdzięczny jak zapodasz jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co do ilości funkcji, to wszystkie najważniejsze są dostępne. Treść ostatniego błędu masz pod mssql_get_last_message" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, kod błędu (jeśli będziesz potrzebował) uzyskasz zapytaniem:
A ostatnio wstawioną wartość do kolumny z kluczem podstawowym uzyskasz zapytaniem:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:58 |