![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwieram w PHP nowe okienko za pomocą JS
Co zrobić, żeby przekazać do pop-up (show.php) wartość zmiennej
$_POST niestety nie działa w tym przypadku. Dodam jeszcze, że jest to długa zmienna typu tekstowego. Ten post edytował DeeL 1.03.2007, 18:49:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie bylo by problemu z get ale jak to długa zmienna tekstowa to ja bym to zrobił tak np. w głównym pliku php zapisuje do pliku albo do sql wartość zmiennej i jakiś key obok np. identyfikator sesji klienta i otwieramy normalnie tak jak masz w javie tylko że dopisujemy window.open('okno.php?sessid=sesjaklienta itd potem plik okno.php pobiera get sessid i wyciąga z bazy zmienną.
Może jest prostszy sposób ale ja na niego nie wpadłem Pozdro -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie będę zakładał nowego tematu więc tu napisze, chcę przekazać zmienną do nowego okna ale mi nie działa , o to kod:
plik index.php Kod <html> <head> </head> <script language=JavaScript> var javascript_version = 1.0;</SCRIPT> <script language=JavaScript1.1> javascript_version = 1.1;</SCRIPT> <script language=JavaScript> var newwin; function nowe_okno(url,tytul,opcje) { newwin = window.open(url,tytul,opcje); if(javascript_version > 1.0) { setTimeout('newwin.focus();',250);}} </SCRIPT> <?php $nr=1; echo '<a href=java script:nowe_okno("okno.php?oferta_nr='.$nr.'","test","height=600,width=500,resizable=no")>nowe okno</a>'; ?> </body> </html> plik okno.php Kod <?php echo "$oferta_nr"; ?> Co robie żle i czy w ogóle w ten sposób można przekazać zmienną? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienne z JS do PHP można przekazać za pomocą:
Cookie POST GET AJAX nie przychodzi mi nic innego do głowy ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:40 |