![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczor. Mam problem, pewnie jest on malusi, niestety nie potrawie go rozwiazac - dopiero poznaje js (i jak na razie go nie lubie ;P). Here it goes: mam miniaturke obrazka, po kliknieciu chcialbym aby odpalilo sie nad miniaturka okno o wymiarach dopasowanych do normalnego rozmiaru tego obrazka. Napisalem wszystko i na FF dziala slicznie, niestety na IE juz nie
![]()
Lub dla wiekszej przejrzystosci juz po stronie klienta (ten sam kod) Sprawdzalem skladnie window.open, niby poprawna, kombinowalem tez z target'em. Bug jest pewnie widoczny jak na dloni, tylko ja slepy, to u mnie normalne czasami, wiec z gory przepraszam ![]() I korzystajac z okazji - czy mam mozliwosc ustawienia CSS dla takiego pop-up'a ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wpisałeś poprawnie parametrów w swoim odwołaniu do window.open();
ja jakos niedawno zrobiłem cos takiego:
i do tego link: zobacz ze tutaj bez problemu mozesz sobie dodać to co tylko zechcesz do utworzonego przez JS okienka... no i działa we wszystkich przeglądarkach ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kurde, czepiliście się tego java script:!
Komplikujecie sobie życie... Najlepsze są najprostsze i uniwersalne rozwiązania: -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bogdan89: Dziekuje, Twoj przyklad strasznie przyda mi sie do wrzucania styli w nowym oknie - sam zupelnie bym nie wpadl na taki sposob.
Blad u siebie znalazlem w drugim argumencie - IE nie zezwala na nazwanie takiego okna jak ja to zrobilem ("plik.jpg"). Erix: Rowniez dziekuje za zainteresowanie tematem. Niestety przyklad ktory podales nie robi tego, czego oczekiwalem (albo zle go wdrazam). Twoj odwiera mi linka, a ponadto cale nowe okno - ja tylko potrzebowalem pop-up'a o dynamicznie okreslanych wymiarach. Ale za to ten kod przyda mi sie gdzie indziej ![]() Dziekuje jeszcze raz za pomoc i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, czepiliście się tego javascript! Komplikujecie sobie życie... Najlepsze są najprostsze i uniwersalne rozwiązania: 1. dodaj do tego wymiar okna zalezny od rozmiaru obrazka 2. dodaj style.css ... Twoje rozwiązanie jest może najprostsze, ale nie bardzo uniwersalne. Ten post edytował bogdan89 15.10.2006, 11:10:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ale nie bardzo uniwersalne. Jak to nie jest uniwersalne? Jest uzależnione tylko od wartości href; nie trzeba modyfikować parametrów funkcji. Cytat dodaj do tego wymiar okna zalezny od rozmiaru obrazka Przejrzyj źródła thickboxa; tam jest metoda do zmiany rozmiaru okienka w zależności od wymiarów obrazka. Przeportuj do okienka i będzie grała gitara. Cytat dodaj style.css Szczerze mówiąc, to co ma piernik do wiatraka? Cytat ja tylko potrzebowalem pop-up'a o dynamicznie okreslanych wymiarach. Ale za to ten kod przyda mi sie gdzie indziej To jaki problem dopisać kolejne parametry? Math.rand sprawia, że będzie się otwierało za każdym razem inne okienko. Jeśli chcesz, żeby wszystko było w jednym, to wytnij to. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
zwracam honor
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NuLL miałem to ostatnio, super
![]() Tylko szkoda że nie jest zgodne z standardem validator sie burzy ;/ -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Hmmm... Nie chcialbym naduzywac dobroci innych uzytkownikow, ale znow mam problem, mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone.
Uzywam skryptu Bogdana89 - dziala super, slicznie i wogole, ale pojawia sie tez 'wieczne ladowanie strony'. Obraz sie wyswietla, ale pasek stanu w przegladarce zatrzymuje sie po polowie i stoi, a dziarski komunikat informuje iz wciaz trwa pobieranie danych z mojego host'a. Czy Ktos wie jaka moze byc przyczyna takiego zachowania ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 07:52 |