![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Znalazłem na forum podobne tematy, lecz nigdzie problem nie był w pełni taki sam jak u mnie.
O co chodzi? Tworzę formularz dla klienta przez który klient będzie zamawiać materiały. Potrzebuję stworzyć dynamiczny formularz, że klient sam będzie decydować ile chce zamówić materiałów. Ma to działać w ten sposób, że będzie guziczek, dzięki któremu automatycznie doda (nie rabczewska ![]() Znalazłem na jakieś stronce skrypt w JavieScript i fajnie działa, ale tam dodaje się tylko jedno pole. W związku z tym że z Javą się ostatnio pokłóciłem, ta nie chce ze mną teraz współpracować (jednym słowem nie znam się na javie ![]() Kod wygląda mniej więcej tak:
Skrypt dodaje jedno pole typu input na zasadzie jedno pod drugim. To będą pola materiałowe, więc potrzebuje 4 pola obok siebie (nazwa materiału, jednostka miary, ilość, cena) Nie potrafię przerobić javy, żeby dodawała mi po 4 pola o tak: ![]() Drugi problem powstaje gdy te pola wysyłam formularzem do pliku zapisującego dane do bazy. Udało mi się zrobić na sztywno przekazywanie tych danych do jakiegoś testowego pliku np test.php, który zawiera taki kod:
Jak przekazać liczbę tych pól co mi java dodała do takiego pliku test.php, żeby wiedział ile zmiennych ma odczytać ![]() ![]() Z góry dziękuję za pomoc!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obczaj sobie tak, przycisk, który dynamicznie dodaję Ci pole jakie chcesz
i tak tego użyj
co do drugiego tematu.... tablice są Ci potrzebne. Pakuj 1 kolumnę do tablicy druga itd Ten post edytował john_doe 18.03.2010, 10:10:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, problem rozwiązany
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 04:28 |