![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam jak w temacie
szukam funkcji podobnych do tych Kod <BR>curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');<BR>curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');<BR> tylko chodzi mi o to by te cistka były przechowywane w zmiennej a nie w pliku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie widać co tam naskrobałeś w ramce, ale ciacho do zmiennej można np. tak:
<? $ciacho = $_COOKIE['ciacho']; if(isset($ciacho)) { echo $ciacho; } else { echo 'ciach brak !'; } ?> oczywiście wcześniej trzeba ciacho załadować np. <? setcookie('ciach','...wartości...'); ?> o to chodziło ? starr ----------------------------------- www.aleproste.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to co jest w code:
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt'); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt'); te polecenie zapisuje do pliku cookies, a ja chce by mi zapisało do zmiennej jak widać chodzi mi o komunikacje sieciową curl, a nie o normalne pobranie wcześniejszych cookies od użytkownika |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam ten sam problem, jak CURL'em pobrać ciasteczka i zapisać je do zmiennych?? da się to chyba zrobić pobierając nagłówki i stosujęc wyrażenia regularne, ale jest jakiś prostszy sposób??
Ten post edytował krzywy36 8.03.2008, 15:06:54 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jestem na takim etapie (jeśli macie dostęp do nagłówka w cURL-u, to może się przyda) @krzywy36 jak tam CAPTCHA ![]() ![]() Ten post edytował netmare 7.03.2008, 23:05:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwiązanie ;] może komuś się przyda... jak coś to netmare pomógł ![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:27 |