![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie chciałem się przywitać gdyż nie logowałem się tutaj dobre 7 lat
![]() Tak wiec mam problem z uploadem obrazka do Wordpress. Problem logowania i przesłania danych POSTEM rozwiązałem tak:
Wszystko się ładnie loguję do Wordpress, przesyła dane do formularza, który się wykonuję - jednak aby w pełni go wysłać potrzebuję wgrać jeszcze obrazki. Obrazki wgrywa się standardowo jak w każdym wordpress poprzez BIBLIOTEKĘ MEDIÓW -> DODAJ NOWE... Niestety nie ma tam standardowego formularza a pokombinowane przez JavaScript ładowanie obrazków... Nawet nie wiem na czym jest to oparte, na PLUPLOAD? Proszę o jakąkolwiek pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzyj sobie jakie idzie zapytanie jak dodajesz normalnie. Jakkolwiek by nie było napisane i na czym zrobione, koniec końców musi iść zwykły post request i tylko to Ci potrzebne do cURLa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 9 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro i tak masz login i hasło do wordpress, to może przez XML-RPC wbudowane w niego? Obsługuje błędy wysyłania, itp, itd:
https://codex.wordpress.org/XML-RPC_WordPress_API/Media wp.uploadFile Będzie mniej więcej tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Andrew - dziękuję bardzo za pomoc! XML RPC jest o wiele lepszym rozwiązaniem.
Wykombinowałem taki kod, który dodaje nowy post z obrazkiem, jednak obrazek za nic nie chce się dodać. Post wlatuję bez problemów. I niestety od kilku godzin nic nie mogę wymyślić sensownego - więc proszę Was o pomoc.
Dodam, że wszystko się ładnie wykonuję, obrazek jest uploadowany do Wordpress Problem leży jedynie w aktualizacji postu i dodaniu do niego obrazka. Także pewnie końcówka kodu... Ten post edytował tomeknh 23.11.2015, 16:53:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 9 Dołączył: 16.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, trochę tego dużo do analizy. Nie wiem, czy post attachment to nie jest przypadkiem ikona postu, a nie obrazek w treści. Jak chcesz obrazek w treści, to pobierasz post do edycji i wklejasz kod osadzania obrazka w treści postu. Jak ikona postu to ona się wyświetla w template w miejscach do tego przewidzianych.
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany,
zamiast: 'wp_post_thumbnail' => $image_returnInfo['id'], miało być: 'post_thumbnail' => $image_returnInfo['id'], w 136 linijce |
|
|
![]()
|
|
A to jednak miała być ikona postu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:50 |