![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to pochdzi z faq yoyo.pl
Jedyną rzeczą, jaką należy poprawić, to Twoja aplikacja. Są dwa rozwiązania: 1. zrezygnowanie z bezspośredniego odwołania się do zmiennych na rzecz odwołań do tablic $_GET, $_POST, etc. 2. dodanie na początku każdego Twojego skryptu php (albo bezpośrednio, albo pośrednio przez include()) następującego kodu:
Ad .2 skrypt powyzej (w pliku yoyo.php umieszcze) kumam ze trzeba go dodac np : require_once (yoyo.php); ad.1 czyli zamiast np:
mam napisać :
jak żle zroumiałem to prosze o wybaczcie w php to nie jestem dobry raczej laik dodatkowo dodam ze na loclahost zrobiłem register_globals= Off i skrypt tez nie działa ale bez edycji bo nie wiem jak to zrobić Ps. szukałem na forum i w manualu ( czy jakos tak ) ale jasnej odpowiedzi jak to zrobic nie widziałem a musze zamienic ten fragment kodu :
prosze o pomoc Ten post edytował espanol 14.09.2006, 21:37:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiłem i teraz wyswietla formularz do szukanego słowa ale nie wyswietla wyniku czyli chyba cos nie tak z :
a orginalnie w woli przypomnienia wygladało tak :
Ps. sory za brak [php] w temacie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodatkowo dodam ze na loclahost zrobiłem register_globals= Off i skrypt tez nie działa ale bez edycji bo nie wiem jak to zrobić to wlasnie przestawienie z 'on' na 'off' powoduje, ze musisz sie odwolywac do tablicy a nie bezposrednio do zmienniej. co oczywiscie jest jak najbardziej wlasciwe ze wzgledow bezpieczenstwa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=53599&hl= - crossposting (Regulamin IV.2, podpunkt f) )
Z racji ze tu dyskusja juz sie rozwinela, to nie zamkne tego tylko tamten... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
$_POST['wykonaj'] zamien np. na $query
$_POST['wiersz'] zamien np. na $record Niepotrzebnie ladujesz wszystko do tablicy $_POST. Poczytaj o jej zastosowaniu (<form method="post">). |
|
|
![]()
|
|
zamieniłem tak jak sugerowałes :
to czemu nadal nie działa .... sam juz sobie odpowiedziałem ![]() Ten post edytował espanol 15.09.2006, 10:40:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
$_POST['wykonaj'] zamien np. na $query $_POST['wiersz'] zamien np. na $record Niepotrzebnie ladujesz wszystko do tablicy $_POST. Poczytaj o jej zastosowaniu (<form method="post">). Nie zrobiles jak napisalem, tylko zamieniles same indexy w tablicy $_POST. Chodzilo mi o to, ze powinienes zamiast tablicy $_POST uzyc zwyklych zmiennych ($query oraz $record) czyli nie zamieniac samego 'wykonaj' na 'query', a cale $_POST['wykonaj'] zastapic $query (analogicznie na $record). No ale skoro dziala i tak ci pasuje to ok. |
|
|
![]()
|
|
owszem probowałem tak jak ty mowiłes by całe $_POST['wiersz'] (i te drugie) zamienic na $record ale to zadnego rezultatu nie przyniosło wiec zobiłem inaczej
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:29 |