![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siedze już od jakiegoś czasu nad prostą ( chyba prostą ) rzeczą i nie mogę nic konstruktywnego wymyśleć.
Tworze kalendarz/terminarz w którym jest rozpisana godzina każdego dnia w najbliższym tygodniu. Godziny są w kolumnach zaczynając się od 00:00 a kończąc na 23:00. Dokładnie widać to TUTAJ. W tej chwili aktywne godziny są dla pierwszej zmiany. Warunek jest prosty: W pętli for gdzie tworzy się cała struktura danych do tego terminarza jest warunek:
W przypadku gdy chcę godziny dla drugiej zmiany ( od 14 do 22 ) to zmienia mi się warunek w if na :
Ale jak chcę ustawić na trzecią zmianę muszę ustawić warunek w ifie na taki:
Potrzebuję pomysłu jak zmieniać te warunki w zależności od wybranej zmiany. Zmiany będą wybierane w multiselecie. Ten post edytował Cienki1980 5.02.2007, 18:08:13 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj pozostale warunki jako elseif()
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj pozostale warunki jako elseif() ![]() Nie bardzo mi się to uśmiecha bo struktura całego for'a jest taka:
W przypadku korzystania z elseif'a musialbym ponawiać wiersze które są w tym ifie ... a to mało mi się podoba ![]() Zresztą wybór Zmian będę miał w selecie, więc muszę to jeszcze jakoś z tym połączyć. Ten post edytował Cienki1980 5.02.2007, 19:33:29 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wrzuć zawartosc ifa do funkcji i zrob elseify a w nich umiesc wywolanie funkcji z odpowiednimi parametrami
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:53 |