![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialem zmienic haslo dla domyslnego "root" i gdy juz wpisalem i dalem wykonaj, a nastepnie chcialem wejsc na strone glowna phpmyadmin to dostalem blad
![]() #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) czy chodzi o to, aby zmienic No na Yes ? tylko gdzie to jest ? w plikach ? czy gdzies tutaj w panelu ? prosze o pomoc ![]() pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=55670
Sponsorem tego postu jest wyszukiwarka na php.pl ![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 510 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytalem wczesniej ten post...
zamienilem w pliku config.inc.php i dopisalem tam haslo. MySQL user $cfg['Servers'][$i]['password'] = 'haslo' pomoglo tak troche. teraz pisze w programie, ze obydwie uslugi mi dzialaja (apache i mysql). sprawdzalem tez na konsloli mysql i wejde tam po wpisaniu hasla. problem nadal mi pozostal, gdy chce wejsc na phpmyadmin. pisze na calej stronie: phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL. Błąd MySQL zwrócił komunikat: #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 05:36 |