![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobieram z zewnętrznego serwera dane w postaci binarnej jest to dokładnie plik pdf.
jak mam odczytać i wyświetlić te dane jako już działający normalny pdf?
funkcja zapisuje mi plik pdf ale nie potrafię go otworzyć bo jest uszkodzony, bo te dane trzeba pewnie "przerobić" ale nie wiem jak. jak mam dane z pliku pdf zapisane binarnie zapisać do pliku lub przechwycić je w locie, aby wyświetlić je w przeglądarce? i przy okazji w php5 jest nowa funkcja zapisująca plik zamiast flock fopen ale mi uciekła. Może ktoś przypomnieć? z góry dziękuję -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_put_contents
file_get_contents Co do otwierania przez przeglądarkę - pod warunkiem, że ma wtyczkę. Wysyłasz do przeglądarki nagłówki przez header informujące o tym że to plik pdf i go odczytujesz. To co ona zrobi, czy zapisze czy otworzy to jej sprawa. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O takie coś ci chodzi? -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem coś takiego dodałem nagłówek
wyskoczyło mi wcześniej że na początku nie ma %PDF- i dlatego dodałem ale w takim wypadku wywala plik jest uszkodzony i nie mógł być naprawiony co mogę jeszcze zrobić by to uruchomić? edit: zmieniłem na (pomojam zapis nie potrzebny) Ten post edytował Swirek 14.10.2011, 16:31:19 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz pokazać cały skrypt?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
wszystkie zbędne znaki spacje wywaliłem. między znacznikami <ns0:result> jest wartość binarna pliku która zostaje pobrana od kuriera. edit: pobieranie danych od kuriera przebiega pomyślnie dane zapisane do parametru $wartosc są dokładnie takie jak zwraca mi api kuriera, problem jest tylko z wyrzuceniem ich na ekran w postaci pdf Ten post edytował Swirek 14.10.2011, 17:17:18 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może pokaż jeszcze fragment tego, co zawiera zmienna $wartosc - bo jest bardzo prawdopodobne, że nie ma tam wcale danych binarnych...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To może pokaż jeszcze fragment tego, co zawiera zmienna $wartosc - bo jest bardzo prawdopodobne, że nie ma tam wcale danych binarnych...
post był za długi więc skróciłem krzaczki:) -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
I Twoim zdaniem to zapis binarny (zero-jedynkowy) ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
-------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
base64_decode i będzie binarny...
![]() Tak więc autorze wątku, może spróbuj po prostu:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
base64_decode i będzie binarny... ![]() Tak więc autorze wątku, może spróbuj po prostu:
Wiedziałem że coś tam trzeba przerobić ![]() Rączki całuje i dziękuje ![]() -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:11 |