![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-bacanski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam Was serdecznie mam taka prosbe... pomozcie mi napisac lub napiszcie mi kawalek kodu, ktory wysle to wszystko co jest zebrane z formularza...
![]() ![]() Kod <html> <head> <title> Wyniki </title> </head> <body> Adres e-mail: <?php echo $_POST['mail']?><br/> Imie i nazwisko: <?php echo $_POST['temat']?><br/> Data urodzenia: <?php echo $_POST['data'] ?><br/> Znak zodiaku:<?php switch($_POST['znak_zodiaku']){ case "baran": echo "Baran"; break; case "byk": echo "Byk"; break; case "bliznieta": echo "Bliźnięta"; break; case "rak": echo "Rak"; break; case "lew": echo "Lew"; break; case "panna": echo "Panna"; break; case "waga": echo "Waga"; break; case "skorpion": echo "Skorpion"; break; case "strzelec": echo "Strzelec"; break; case "koziorozec": echo "Koziorożec"; break; case "wodnik": echo "Wodnik"; break; case "ryby": echo "Ryby"; break; }?><br/> Wzrost: <?php echo $_POST['wzrost'] ?><br/> Waga: <?php echo $_POST['waga'] ?><br/> Włosy: <?php echo $_POST['wlosy'] ?><br/> Kolor oczu: <?php switch($_POST['oczy']){ case "niebieskie": echo "Niebieskie"; break; case "szare": echo "Szare"; break; case "zielone": echo "Zielone"; break; case "piwne": echo "Piwne"; break; }?><br/> Stan cywilny:<?php switch($_POST['stan']){ case "panna": echo "Panna"; break; case "kawaler": echo "Kawaler"; break; case "rozwodka": echo "Rozwódka"; break; case "rozwodnik": echo "Rozwodnik"; break; case "wdowa": echo "Wdowa"; break; case "wdowiec": echo "Wdowiec"; break; }?><br/> Religia: <?php echo $_POST['religia'] ?><br/> Dzieci i ich wiek: <?php echo $_POST['dzieci'] ?><br/> Wykształcenie: <?php switch($_POST['wyksztalcenie']){ case "podstawowe": echo "Podstawowe"; break; case "gimnazjalne": echo "Gimnazjalne"; break; case "zawodowe": echo "Zawodowe"; break; case "srednie": echo "Średnie"; break; case "wyzsze": echo "Wyższe"; break; }?><br> Zawód: <?php echo $_POST['zawod'] ?><br/> Znajomość języków: <?php echo $_POST['jezyki'] ?><br/> Charakter: <?php echo $_POST['charakter'] ?><br/> Papierosy: <?php switch($_POST['papierosy']){ case "pale": echo "Palę"; break; case "nie_pale": echo "Nie palę"; break; case "sporadycznie": echo "Sporadycznie"; break; case "nie_pale_nie": echo "Nie palę, nie przeszkadza mi to"; break; case "nie_pale_przeszkadza": echo "Nie palę, przeszkadza mi to"; break; }?><br> Alkohol <?php switch($_POST['alkohol']){ case "okazjonalnie": echo "Okazjonalnie"; break; case "abstynentka": echo "Abstynentka"; break; case "abstynent": echo "Abstynent"; }?><br> <!--zyczenia co do partnera--!> <hr> <u><b>Życzenia do przyszłego partnera:</b></u> <br/> Wiek: <?php echo $_POST['wiek'] ?> <br/> Wzrost: od:<?php echo $_POST['wzrost2'] ?> do <?php echo $_POST['wzrost3'] ?><br/> Kolor oczu: <?php switch($_POST['oczy2']){ case "niebieskie": echo "niebieskie"; break; case "szare": echo "Szare"; break; case "zielone": echo "Zielone"; break; case "piwne": echo "Piwne"; break; case "nie_ma_znaczenia": echo "Nie ma znaczenia"; break; }?><br/> Włosy: <?php echo $_POST['wlosy2'] ?><br/> Wykształcenie: <?php switch($_POST['wyksztalcenie2']){ case "podstawowe": echo "Podstawowe"; break; case "gimnazjalne": echo "Gimnazjalne"; break; case "zawodowe": echo "Zawodowe"; break; case "srednie": echo "Średnie"; break; case "wyzsze": echo "Wyższe"; break; case "nie_ma_znaczenia": echo "Nie ma znaczenia"; break; }?><br/> Stan cywilny:<?php switch($_POST['stan2']){ case "panna": echo "Panna"; break; case "kawaler": echo "Kawaler"; break; case "rozwodka": echo "Rozwódka"; break; case "rozwodnik": echo "Rozwodnik"; break; case "wdowa": echo "Wdowa"; break; case "wdowiec": echo "Wdowiec"; break; case "nie_ma_znaczenia": echo "Nie ma znaczenia"; break; }?><br/> Znak zodiaku:<?php switch($_POST['znak_zodiaku2']){ case "baran": echo "Baran"; break; case "byk": echo "Byk"; break; case "bliznieta": echo "Bliźnięta"; break; case "rak": echo "Rak"; break; case "lew": echo "Lew"; break; case "panna": echo "Panna"; break; case "waga": echo "Waga"; break; case "skorpion": echo "Skorpion"; break; case "strzelec": echo "Strzelec"; break; case "koziorozec": echo "Koziorożec"; break; case "wodnik": echo "Wodnik"; break; case "ryby": echo "Ryby"; break; case "nie_ma_znaczenia": echo "Nie ma znaczenia"; break; }?><br/> Charakter: <?php echo $_POST['charakter'] ?><br/> </body> </html> chodzi mi o to, zeby wyslac mailem to wszystko co wyswietla ten skrypt i zamiast wyswietlenia tego wszystkiego pojawil sie komunikat o wyslanym formularzu... licze, ze pomozecie w jakis sposob ![]() to co jest mozecie ogladnac pod adresem http://www.baca8.yoyo.pl/dwadwa.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób z tego formularz zaczynający się od <form...> i kończący się </form>.
Nastepnie po kliku wyślij na stronie na którą zostanie przekierowany user zbierz wszystkie dane przesłane za pomocą metody POST w jedną, odpowiednio sformatyowaną wg Cienie (na Twoje potrzeby) całości i do wysłania użyj funkcji mail. Prawda że proste ![]() Dasz radę. Łukasz -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nastepnie po kliku wyślij na stronie na którą zostanie przekierowany user zbierz wszystkie dane przesłane za pomocą metody POST w jedną, odpowiednio sformatyowaną wg Cienie (na Twoje potrzeby) całości i do wysłania użyj funkcji mail. Prawda że proste ![]() nie do konca rozumiem pierwsze zddanie... a co do zebrania wszytskich pol do jednej zmiennej, to gdyby wiedzialbym jak to zapisac to nie bylo by problemu bo zebralo by te dane i wstawilo w miejsce tresci maila w funkcji mail... tylko9, ze za chiny ludowe nie chce mi nijak przypisac kilku zmiennych do jednej :/ |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nastepnie po kliku wyślij na stronie na którą zostanie przekierowany user zbierz wszystkie dane przesłane za pomocą metody POST w jedną, odpowiednio sformatyowaną wg Cienie (na Twoje potrzeby) całości i do wysłania użyj funkcji mail. Prawda że proste ![]() nie do konca rozumiem pierwsze zddanie... a co do zebrania wszytskich pol do jednej zmiennej, to gdyby wiedzialbym jak to zapisac to nie bylo by problemu bo zebralo by te dane i wstawilo w miejsce tresci maila w funkcji mail... tylko9, ze za chiny ludowe nie chce mi nijak przypisac kilku zmiennych do jednej :/ |
|
|
-bacanski- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw utwórz formularz prawidłowy
zaczyna się od <form method=... action=... itd> a kończy się </form> w action masz przekierowanie na jakąś inna stronę/skrypt a w nim musisz obrobić dane funkcja meil() ma parametry m.in. tresc meila (mam nadzieję że poczytałeś a nie czekasz na gotowca bo nie o to chodzi a zmienne łączysz tak:
Do łączenia uzywasz .= Możesz swoje dane z formularza połączyć w tresc np:
Chyba wszystko jasne... Łukasz EDIT a 'po kliku' to po kliknięciu na wyślij w formularzu :-) Ten post edytował kossa 8.08.2006, 20:52:07 -------------------- |
|
|
-bacanski- |
![]()
|
Goście ![]() |
wielkie dzieki o to wlasnie mi chodzilo, jak przypisac kilka zmiennych do jednej
![]() juz siadam i przerobie to co mam i zobaczymy jak to bedzie smigac ![]() DZIEKI ![]() |
|
|
-bacanski- |
![]()
|
Goście ![]() |
WIELKIE DZIEKI
WSZYSTKO DZIALA JAK MA TYLKO TERAZ MUSZE JESZCZE WYSZTKIE ZMIENNY POPRTZYPISYTWAC I NEDZIE GIT ![]() |
|
|
![]()
|
|
To ja też cieszę się razem z Tobą :-)
Powodzenia! i jak coś... to pytaj :-) Pozdrawiam, Łukasz -------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a teraz powiedz mi jeszcze jedna, jak formatowac tekst w php...
bo jesli przy zmiennej doddam tagi hatma to funkcja echo wyswietla poprawne formatowanie lecz jesli wysle ta zmienna na maila to wysyla mi z tagami hatma bez formatowania... wiem, ze jest cos takiego jak lamanie lini prze \n\t tylko jak to wpisac, zeby poprawnie interpretowalo zmienne... poki co wyswietla mi blad jesli dodam \n\t... :/ albo innym rozwiazniem bedzie oparcie tego na tablicy? co o tym myslisz? tylko jak wtedy formatowac tablice? mam nadzieje, ze nieodeslesz mnie do google.pl szukalem, chyba wiem jak zrobic to na tablicy tylko jak to pozniej jeszcze poformatowac(chodzi mi glownie o lamanie lini hatmowy <br>)... wiem, ze jestem laikiem ale zawsze od czegos trzeba zaczac a majac tu dobra pomoc liczel, ze szybciej zrozumiem php ![]() POZDRAWIAM ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo jesli przy zmiennej doddam tagi hatma to funkcja echo wyswietla poprawne formatowanie lecz jesli wysle ta zmienna na maila to wysyla mi z tagami hatma bez formatowania... Aby wiadomość email była faktycznie wiadomością w formacie HTML, musisz przesłać ją z odpowiednimi nagłówkami. Najlepiej skorzystaj z klasy PHPMailer. Ma ona bardzo dużo funkcji i jest bardzo prosta w obsłudze oraz dobrze udokumentowana. Albo poczytaj manuala: mail() (Przykład 4.) wiem, ze jest cos takiego jak lamanie lini prze \n\t tylko jak to wpisac, zeby poprawnie interpretowalo zmienne... poki co wyswietla mi blad jesli dodam \n\t... :/ Zapraszam do manuala: Podręcznik php :: Typy danych :: Łańcuchy znaków (string). Dokładnie na tej stronie dowiesz się wielu rzeczy, które Ci pomogą w pracy ze stringami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:35 |