![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić obrazek w php:
Zamiast obrazka na lokalnym serwerze wyświetla mi się: "�PNG ��� IHDR��,��,���ö"��WIDATx�íÓ1� Ŕ°�˛ůW��$ úôĚě��[ŔďL1BĚ�3!ÄL1.........." A na innym serwerze firmy hostingowej: "�PNG " I nigdzie nie ma obrazka Ten post edytował nieraczek 17.09.2007, 13:30:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wina przegladarki, pamietam ze tak mialem kiedyc po IE, a pod FF bylo wszystko git.
Wtedy zmienilem na jpg chyba plik ![]() -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, teraz działa
![]() A jeszcze pytanie odnośnie wyświetlenia tekstu na obrazku - bo ImageString() wyświetla brzydko tekst. Funkcja ImageTTFText() wymaga natomiast podania wcześniej ścieżki bodajże do czcionek w stylu putenv('GDFONPATH=C:\WINDOWS\Fonts'); - a jak przecież opublikuje się stronę na jakiś serwer postawiony nie na windowsie to ta ściezka będzie błędna i zapewne wyświetli się błąd - czy w takim razie jest sie skazanym tylko na ImageString() ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
E tam. Ja używałem kiedyś ImageTTFText() na Linuxowym serwerze i było OK. Po prostu wgraj na serwer plik *.ttf z czcionką i podaj w funkcji ścieżkę do tego pliku. I tyle. Powinno iść.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tyle, ze jak serwer nie nalezy do kogos to sprawa sie komplikuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ja wiem?