![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam takie pytanie w skrypie news, który mam wyświetlam zawartość pliku tekstowego za pomocą pewnej funckji czy jest jakaś możliwość aby daną linię obciąć tzn (chodzi mi o to czy można zrobić coś takiego jak czytaj więcej). Plik tekstowy generowany przez skrypt wygląda tak: Tytul newsa 1 treść newsa 1 (właśnię tą linie chce skrócić) Link do zdjęć newsa 1 Data dodania newsa 1 Autor newsa 1 //linia przerwy// Tytul newsa 2 treść newsa 2 (właśnię tą linie chce skrócić) Link do zdjęć newsa 2 Data dodania newsa 2 //linia przerwy// itd.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jest możliwość. Choćby dzięki funkcji substr().
-------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
No fajnie tylko nie wiem jak to zrobić próbuje ale nie wychodzi - (jestem początkujący) bo nie ma powiedziane ile znaków zajmują poszczegóne linie. Proszę czy mógłbyś napisac taki miniskrypcik dla przykładu który w tych liniach obetnie tekst do 30 znaków.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że co? Skrypt Ci napisać? O nieładnie, nieładnie
![]() Tutaj się pomaga, nie pisze skryptów. Chyba, że chodzi o płatne skrypty. ![]() Jeżeli plik czytasz tak:
To w $lines masz linie wszystkie. Zatem łatwo możesz obliczyć długość tych linii:
Niemniej jednak nie wiem, po co Ci długość linijki. Wystarczy przecież tak zrobić:
//oczywiście ten kod obetnie Ci wszystkie linijki do 30 (+/- 1) znaków Korzystaj z manuala ;-) Ten post edytował pbnan 4.04.2007, 17:02:36 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:44 |