![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-alaman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam taki problemik.... otóż mam taki ciąg znaków ( przykład )
i teraz chciałbym za pomocą ereg(i) wyciągnąć dane z (1), (2), (3).... próbowałem na różne sposoby, lecz nie mogę ułożyć prawidłowego wyrażenia ... ;-/ czy mógłby ktoś pomóc ? naprowadzić ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 17.10.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. korzystaj z preg_* zamiast z eregi
2. <a href="/files/(.*?)" title="...wik"><strong class="...w">(.*?)</strong><br>(.*?)</a> - ewentualnie możesz wstawić żółwiki swoje ![]() ![]() -------------------- |
|
|
-alaman- |
![]()
|
Goście ![]() |
thx
![]() niby wszystko ok... pod regs[0] mam caly ciag.... pod regs[1] jest (1) pod regs[2] jest (2) a pod regs[3] jest (3)+wszystko co jest za (3) ;/ czemu tak ? da sie to jakoś ograniczyć ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z którego regexpa korzytasz?
-------------------- |
|
|
-alaman- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to spr to moje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 17.10.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oba wyrażenia, dla podanych przez Ciebie przykładowych danych działają poprawnie.
Kod Array
( [0] => <a href="/files/(1)" title="żółwik"><strong class="żółw">(2)</strong> (3)</a> [1] => (1) [2] => (2) [3] => (3) ) |
|
|
-alaman- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmn... no może źle zrobiłem podając tylko część
załóżmy, że string jest dużo dłuższy, a gdzieś w środku znajduje się to <a href [...] |
|
|
![]()
|
|
np.
ale z wyrażeniami jest tak, że nikt, nie znając dokładnie wszystkich możliwych kombinacji danych wejściowych nie napisze Ci wyrażenia, więc sam się musisz pobawić Ten post edytował kamilkosinski 24.03.2008, 21:09:19 |
|
|
-alaman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki kamilkosinski, działa
![]() Wielkie dzięki wszystkim za pomoc ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |