![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam np. takie coś:
Czy moge jakoś połączyć lub utworzyć jakoś inny wzór, by móc jednocześnie wyciągnąć z tekstu ile jest orzechów i jabłek, czy musze napisać funckje preg_match podspodem jeszcze raz z nowym wzorem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyciaga kolejne liczby a jesli chcesz tlyko orzech i jabłko to:
Ten post edytował bim2 26.06.2006, 15:55:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
działa
![]() Tylko nie dokładnie chodziło mi o to. Czasami będą mi potrzebne zarówno znalezienie zarówno cyfr jak i liter, ale w tym wypadku starczy zmienić [0-9] na \w Co zrobić jeżeli zarówno początek i koniec wzoru będzie inny? Próbowałem coś takie wymodzić ale chodzi na odwrót od zamierzonego celu.
Oczywiście nazwiska piłkarzy są zmienne. Jeszcze jakby się dało żeby podczas wywołania jakieś zmiennej tablicowej pokazywała się odrazy wartosć zamiast np. takiego czegoś: Array ( [Crespo] => strzelił [Rodriguez] => drugiego ) Ten post edytował cinio 27.06.2006, 09:10:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:52 |