![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem pierwszy kod z wyrażeniem regularnym:
Teraz moje pytanie brzmi czy wewnątrz tego wyrażenia bądź przy pomocy nowych można wykluczyć expires, path i domain ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli żeby je usuwało?
no to
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardziej chodzi mi o same możliwości wyrażeń regularnych,
bo tak to wystarczy przed preg_match_all() skorzystać z str_replace() i zamienić te trzy nazwy na nulle doczytałem o negacji wewnątrz klasy i o alternatywach czyli (Ola|Jas) a teraz się zastanawiam czy jest możliwość jakoś to połączyć w stylu (^Ola&^Jas) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić przy pomocy alternatywy:
lub bardziej zaawansowane - przy pomocy przewidywania:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
hmm, drugi przykład u mnie zwraca false,
a pierwszy wynik którego niezbyt spodziewałem, ale napewno już obrabialny, tyle że nie wiem jak to działa. Ale i tak dzięki ![]() Edit: przepraszam mój błąd, przykład drugi działa idealnie tak jak chciałem, tylko gdzie mogę znaleźć wyjaśnienie ... Ten post edytował netmare 8.03.2008, 19:57:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.08.2025 - 19:02 |