![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Więc zrobiłem sobie formularz : radiobutton 1 radiobutton 2 wyślij form action do jakiegoś tam pliku jest .No i jakaś tam opcja pod radiobutton 1 jest i kiedy wysyłam to wszystko dobrze działa.Tylko że ja chcę kiedy klikne na submit to to co powinno się wyświetlić ma się wyświetlić w tabeli.Jak to zrobić ?
I jeszcze żeby taka informacja np. kasowała mi się sama po określonym czasie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W sumie to chyba nie o to mi chodzi .BO jak klikam SUBMIT który nazywa się np wyślij to mi się pokazuje tam co zaznaczyłem .Jak zaznaczyłem np pierwsze to się pokazuje ZAGRAM 10 minut ważne ogłoszenie.I ja chcę żeby ten tekst pokazywał mi się w tabeli która znajduje się w DIVie. .
Ten post edytował robert-0627 14.03.2007, 20:58:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na forum jeszcze wróżki nie spotkałem i sam nie jestem wróżbitą.
Pokaż trochę kodu, jak odczytujesz zmienne, jak je wyświetlasz, gdzie masz tę tabelę w DIVIE. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Formularz
DIV
Tabela w której ma sie pokazywać. To co się ma wyświetlać w tabeli powyżej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz plik jako *.php i banglać powinno -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Czy ja mam coś zmienić w "action"?Bo jakoś mi tego nie wczytuje do tej tabeli tylko poprostu otwiera sie plik .Chcę żeby to poniższe pokazywało się w tamtej tabeli.Coś nie mogę do tego dojść.
|
|
|
![]()
|
|
No to jeszcze napisz w jakim pliku masz formularz, w jakim pliku masz tabelę w której chcesz to wyświetlić
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
FORMULARZ jest w pliku index.php tak samo jak i tabela.Gdy zaznaczam na formularzu jakąś opcje i klikam wyśli j chcę żeby pojawiało się to obok w tej tabeli .
|
|
|
![]()
|
|
No to musisz zrobić
I wyświetlić dane w tabeli tak jak to jest kilka postów wyżej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki jesteś wielki!!!!!!Tylko jeszcze 2 w sumie nie problemy ale jednak.Chcę żeby to "ogłoszenie " samo sie usuwało po jakimś czasie.I gdy klikne wyślij pare razy to nie żeby jedno zastępowało 2 tylko żeby ciągle sie nowe pojawiały.
|
|
|
![]()
|
|
Musisz zapisywać kolejne "głosowania" albo do pliku albo do bazy danych. Zapisywać je jednocześnie z datą/godziną głosowania ( np używając funkcji time() )
Potem przy każdym wejściu na stronę sprawdzasz czy są wpisy, które są już nieaktualne ( porównujesz czas zapisania z czasem aktualnym ) i jeżeli nie mieszczą się w ustawionym zakresie czasowym usuwasz je z pliku/bazy danych a resztę pobierasz i wyświetlasz. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Tylko pojawia się problem czytałem jak zapisać dane z formualrza i jest tak :
Plik zapis.php:
Tutaj normalnie to to ładnie działa tylko że w moim formularzu ja mam form action"index.php" a muszę mieć "zapis.php".A jak to przestawie to nie będzie mi się pokazywalo w tej tabel ico chcę.;/ |
|
|
![]()
|
|
No to ten kod do zapisywania do pliku wstaw też do index.php ... potem napisz kod wyciągania z pliku tych wartości i wyświetlenie ich w tabeli .. wszystko w pliku index.php.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
DObra już dizała.
A jak zrobić żeby powstawała też od razu nowa tebela do wpisania łącznie z tym kiedy wcisne "submit"? Ten post edytował robert-0627 15.03.2007, 21:08:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, żeby każde "ogłoszenie" było w nowym rekordzie?
Robisz to na pętli. Zakładamy, że twoje "ogłoszenia" masz już wyciągnięte z pliku i wpakowane w tablicę "$ogloszenia", gdzie kluczem jest liczba całkowita, a wartością Twoje ogłoszenie robimy tak:
pisałem z palca, więc mogą być błędy |
|
|
![]()
|
|
Za każdym razem kiedy klikne "wyslij" w tabeli pojawia się tam to co chcę.No i chcę żeby to co się pojawia za każdym razem kiedy klikne pojaiwało się w nowej kolumnie rekordzie czy jak to tam się nazywa.Zaraz sprawdzę powyższą metodę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:02 |