![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam problem z dynamicznym ładowaniem się stron. Nie będe tutaj wklejał całego kodu bo wszystko działa oprócz wstawienia zmiennej js do zapytania sql.
Odczytuje adres witryny która się ładuje dynamicznie i muszę przekazać odrazu do zapytania, tak aby strona się wczytała. Co zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz przekazać wartości zmiennej z JavaScriptu do PHP.
Możesz ewentualnie z PHP do Javascriptu, ale odwrotnie to nie da rady. Musisz rozwiązać to inaczej, np za pomocą ajaxa, lub czegoś w tym rodzaju. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega w ogóle od d*** strony się za to zabiera. Po co w JavaScript pobierasz nazwę pliku, skoro to samo możesz zrobić w PHP? To raz. Dwa, że nawet robienie tego z poziomu PHP to dziwaczny pomysł. Poczytaj sobie o tym jak prawidłowo pracować z WP_Query i jak nauczyć ją współpracować z własnymi parametrami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz mnie jakoś dokładniej naprowadzić?
edit: @SmokAnalog próbowałem wczytać zmienną przez $_GET, przy zmianie strony php się nie 'odświerza' Ten post edytował Lejto 6.10.2013, 11:12:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj np. to: http://codex.wordpress.org/Custom_Queries (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Okej, dzięki poczytam, ale wcześniej zrobiłem coś takiego
i działa aż miło |
|
|
![]()
|
|
Twój kod robi podobną rzecz co prawidłowe użycie parametrów WP Query, tylko naokoło. Korzystając z frameworków czy CMS-ów powinno się respektować ich zasady i wbudowane funkcjonalności zamiast osiągać to samo inną metodą. W ten sposób osiągasz o wiele lepszą elastyczność kodu i Twój projekt jest otwarty na aktualizacje, nie mówiąc już o optymalizacji i czytelności. "Działa" nie zawsze równa się "jest dobrze". Wiele osób tworzy swoje stronki na Wordpressie edytując pliki w wp-includes i wp-admin. Czy strony im działają? Tak. Czy to dobry pomysł? Nie.
|
|
|
![]()
|
|
@SmokAnalog, oczywiście zgadzam się z tobą. Zapoznałem się już z prawidłowym użyciem parametrów w WP Query. Tylko wstawiłem to co zrobiłem przed rozpoczęciem lektury z WP Query (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 06:17 |