![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcje, która wyświetla ilość elementów w tablicy asocjacyjnej _form[], oraz nazwy kluczy tej tablicy:
Kod function Dir($_MODE){ switch($_MODE){ case "form":{ $i=0; $s = count($this->_form); while(list($k,$v) = each($this->_form)){ $tmpTab[$i] = $k; $i++; }//while $tmp = implode("<br>",$tmpTab); wypisz("<center>- BEGIN -</center><br><br>Formularze<br> There is ".$s." forms in class:<br><br>".$tmp."<br><br><center>- END -</center>"); }//case break; }//switch }//function Kiedy funckję wywołuje dwa razy z rzędu: Kod Dir(ble); Dir(ble); pierwsze wywołanie działa bez zarzutu a w drugim pokazuje mi błąd w linii Kod $tmp = implode("<br>",$tmpTab); Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić czemu tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze doszedl do konca tablicy i ustawil sobie wskaznik na koncu tablicy ... sprobuj http://us2.php.net/reset albo uzywaj foreach zamiast list ... each
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Zrobiłem z foreach() i działa bez zarzutu. Dzięki za szybko odpowiedź.
Pozdro. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:39 |