![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !nie bawie sie zbyt długo PHP wiec mam problem z pewnym zadaniem ... chce wczytać tekst z pliku do tablicy (ale w array)
probowalem juz tak: $tablica = array ($dane); gdzie $dane to dane wczytane z pliku ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Cienki1980 17.09.2007, 19:51:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z PHP na Przedszkole
Dodaje też przy okazji [tag] zgodnie z zasadami forum Przedszkole Odpowiedź: zajrzyj do manuala php i sprawdź co robi funkcja file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok tylko mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładniej co do czego tam służy albo najlepiej dać swoj własny prosty:) przykład:D byłbym bardzo wdzięczny ...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytać nie umi? Po polsku tam piszą...
No dobra:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytać nie umi? Po polsku tam piszą... ![]() ![]() Kod <?php
//wczytaj zawartosc pliku do tablicy o nazwie tablica $tablica = file('plik_do_odczytu.txt'); //teraz przelatujemy po tablicy i na ekran jej zawartosc foreach ($tablica as $wiersz => $zawartosc) { echo "Wiersz $wiersz: $zawartosc.<br />\n"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
--maxis88-- |
![]()
|
Goście ![]() |
kk dzieki qqrq
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czy ty mnie naprawdę musisz doprowadzać do ostateczności?
![]() Mój poprzedni post, drugi link. I przejedź trochę w dół. Tam jest taka tabelka. Tam jest napisane (pssst! opcja "a" ![]() -------------------- |
|
|
--maxis88-- |
![]()
|
Goście ![]() |
oj juz tam do ostatecznosci
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
--maxis88-- |
![]()
|
Goście ![]() |
jesli chodzi o to fopen z parametrem "a" to juz to mialem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeśli korzystasz z Windowsa dodaj na końcu każdej linii "\r\n", jeśli z Linuxa to "\n" (zwróć uwagę, że używam " zamiast ' - ma to znaczenie). I weź czasem sam czegoś poszukaj.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:59 |