![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--mic22-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Chcę w skrypcie PHP odpalić plik *.exe. Użyłem funkcji exec(''); popen('', ''); i innych jakie znalazłem w manualu, ale za każdym razem 'nie działa'. Np. przy exec(''); otwiera plik *.exe, tworzy proces ale aplikacja nie jest widoczna. Chyba uruchamia sie w tle, może zmiana priorytetu pomoże? Jeśli tak to jak tego dokonać z poziomu skryptu? Skrypt odpalam na localu, win xp sp2. Jeśli w PHP się nie da to może inaczej, byle by tylko aplikacja sie otwierała, bo uruchomiany proces nic mi nie daje. Próbowałem tego http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+149.htm lecz blokuje mi to antywirus, a nie mam możliwości ustawienia wyjątku dla http://localhost/ :/ Muszę uruchomić plik *.exe przez przeglądarkę, obojętnie jak. Można powiedzieć, że zależy od tego moja przyszłość ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Chcę w skrypcie PHP odpalić plik *.exe ... 2. Muszę uruchomić plik *.exe przez przeglądarkę ... to są dwie zupełnie różne bajki... albo PHP (serwer) albo przeglądarka (klient) - zdecyduj się... najlepiej opisz konkretnie CO, JAK i DLACZEGO próbujesz odpalić ... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik exe możesz otworzyć przez php tylko po stronie serwera. Jakby było inaczej, to logicznie rzecz biorąc, każdy miałby po 20 wirusów...
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
--mic22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmm... Więc od początku i po kolei
![]() Mam pewien skrypt PHP, który spełnia jakieś tam określone zadanie. Ten skrypt musi mi otworzyć aplikację exe. Oczywiście na tej samej maszynie na której stoi serwer. Wszystko robię na localhost'cie z php5 pod xp z sp2. Owy plik exe ma mieć m in. za zadanie uruchomić program wykonujący ruchy i kliknięcia myszą (a dokładnie ma rozłączyć i połączyć się z internetem). <?php exec('mysz.exe'); ?> otwiera ten plik i tworzy proces, lecz aplikacja jako tako sie nie uruchamia. Jak napisałem w pierwszym postcie nie koniecznie musi to być zrealizowane w PHP, byle by strona internetowa, otworzyła na mojej maszynie aplikację exe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
takie cuda to tylko w erze nie da sie odpalic aplikacji na serwerze, a nastepnie bawic sie nia przez przegladarkę internetowa
moze przekazywac jej jakies parametry postem/getem i owszem ale zeby wyswietlila swoj interfejs albo cos w ten desen to niestety nie |
|
|
-Gość- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
OTG
![]() Tak trudno zrozumieć? Chcę aby skrypt PHP otworzył mi aplikacje na moim komputerze, która znajduje sie na moim dysku twardym. Nie chce jej otwierać w przeglądarce, chcę aby skrypt najzwyczajniej uruchomił aplikację. Próbowałem exec(), ale ta funkcja tworzy jedynie proces, nie uruchamia aplikacji. Serwer mam na własnym komputerze, plik exe także i chcę go uruchomić na MOIM komputerze. I nie żadne cuda, tylko uruchomienie aplikacji... nie 'normalnie' lecz poprzez skrypt PHP. Mam nadzieję, że już rozumiecie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OTG ![]() Tak trudno zrozumieć? Chcę aby skrypt PHP otworzył mi aplikacje na moim komputerze, która znajduje sie na moim dysku twardym. Nie chce jej otwierać w przeglądarce, chcę aby skrypt najzwyczajniej uruchomił aplikację. Próbowałem exec(), ale ta funkcja tworzy jedynie proces, nie uruchamia aplikacji. Serwer mam na własnym komputerze, plik exe także i chcę go uruchomić na MOIM komputerze. I nie żadne cuda, tylko uruchomienie aplikacji... nie 'normalnie' lecz poprzez skrypt PHP. Mam nadzieję, że już rozumiecie ![]() Tak, wszyscy to rozumieją , tylko TY zrozum , że otworzenie aplikacji przez php nie jest możliwe - niezależnie czy robisz to na localhoście czy gdzieś indziej. Jak sam zauważyłeś , z poziomu php execiem można uruchomić proces, ale nie uruchomisz aplikacji okienkowej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast jakiś dziwnych programów użyj sobie polecenia 'rasdial'...
|
|
|
--mic22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak dokładnie? Rasdial wyświetla listę aktualnych połączeń....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak, wszyscy to rozumieją , tylko TY zrozum , że otworzenie aplikacji przez php nie jest możliwe - niezależnie czy robisz to na localhoście czy gdzieś indziej. Jak sam zauważyłeś , z poziomu php execiem można uruchomić proces, ale nie uruchomisz aplikacji okienkowej Ym... Mam apache z mod_php i uruchamia się każda aplikacja, w tym okienkowa ![]() Np taki śmieszny plik php
sprawi, że otworzy się kalkulator. Nie działało to za to przy php działającym w trybie modułu cgi. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--mic22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Heh, no "rasdial.exe /disconnect" działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
No to przeczytaj sobie jeszcze raz bo to nie jest prawidłowa składnia...
|
|
|
--mic22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() "rasdial connection-name username password" Co mam wpisać zamiast "connection-name"? BTW w system32/ras nie mam pliku książki tel... |
|
|
--mic22-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok, już mam
poprawna składnia w przypadku stnd. konf. neostrady <"Internet ADSL" user@neostrada.pl hasło> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.05.2025 - 04:34 |