![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z tworzeniem pdf-a generuje sobie stronę i chce zapisać ją do pdf-u za pomocą ob_get_contents. Przy prostym tekście i prostej tabelce plik się generuje ale w kodzie gdy podglądam pdf-a widać znaczniki html-a mój kod
mocno go odchodziłem żeby nie zaśmiecać forum. Wszystkie parametry z bazy są pobierane prawidłowo tylko nie wrzucałem już zapytań tu na forum. Do sedna. Generując w ten sposób plik zapisuję do siebie na komputer, ale po uruchomieniu dostaje komunikat, że nieobsługiwany typ pliku lub plik jest uszkodzony. Wszystkie pliki nmam zapisane w kodowaniu UTF-8 bez BOM. W czym może tkwić problem? z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. Ten post edytował Swirek 26.08.2011, 17:53:04 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosty przykład
pobierz.php - tu będzie załadowana biblioteka tcpdf
pokaz.php
Ten post edytował CuteOne 26.08.2011, 18:16:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za odpowiedź jednak jest problem.
plik do drukowania jest generowany dynamicznie na podstawie danych pobranych z bazy. Za pomocą tej funkcji chyba tego nie uda mi się zrobić bo plik się nie wykona dobrze myślę? edit. momencik coś wychodzi ![]() edit 2. jak wyrzucam echo parametr content to wyrzuca mi stronkę bez wykonanego kodu ok sam rozwiązałem problem, wpadł mi do głowy pomysł z wykorzystaniem curla i się udało ![]() teraz dostosować plik Ten post edytował Swirek 26.08.2011, 20:18:38 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a post curlem lub przez plik/baze Ten post edytował CuteOne 26.08.2011, 21:11:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 2 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję pomocy w uruchomieniu tego skryptu do tworzenia PDF za pomocą "tcpdf" W katalogu PDF mam katalog tcpdf a w nim to co sciągnąlem z sieci,oraz dwa pliki tekst.html, test1.php. Wywołując w przeglądarce plik test1.php otrzymuję taki komunikat: TCPDF ERROR: Wrong page number on setPage() function: 0 Gdzie mam błąd, dodam że podchodzę do tematu tworzenia PDF za pomocą php po raz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość. Plik test1.php
Plik tekst.html A może ktoś mi podsunie jakieś inne rozwiązanie. Chodzi mi o opcję gdy kliknę w np. link otwiera się strona która z automatu umożliwia pobranie jej zawartości i zapisanie pliku PDF. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 10:25 |