![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
napisałem skrypt logowania i mam pytanie jak w temacie. Co zrobić aby np. plik baza.php oraz inne były widoczne tylko po zalogowaniu i aby nie można się do nich dostać wpisując w pasku przeglądarki pełną ścieżkę? ![]() -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robie za pomocą ustawiania zmiennej sesyjnej. Po zalogowaniu klienta zrób sobie jakąś zmieną np.
$prawa=1. A potem na początku każdego xxxxx.php sprawdz czy $prawa==1, jak nie pogoń klienta otwarciem automatycznego linku z informacją np. "Bark autoryzacji " itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robie za pomocą ustawiania zmiennej sesyjnej. Po zalogowaniu klienta zrób sobie jakąś zmieną np. $prawa=1. A potem na początku każdego xxxxx.php sprawdz czy $prawa==1, jak nie pogoń klienta otwarciem automatycznego linku z informacją np. "Bark autoryzacji " itp. wszystko smiga ... dzięki ... mała rzecz a cieszy ![]() to znaczy nie smiga... :/ jak tylko wchodze w jakas stronke zawsze pokazuje mi komunikat brak aktualizaji Ten post edytował kononowicz 7.12.2006, 19:53:28 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sie user loguje to ustawiasz sesje a potem ja sprawdzasz na podstronach
nastepnym razem looknij w wyszukiwarke niedawno takie pytanie padlo -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
jak sie user loguje to ustawiasz sesje a potem ja sprawdzasz na podstronach
nastepnym razem looknij w wyszukiwarke niedawno takie pytanie padlo oki dzieki ... ale czy w takim razie ustawienie zmiennej sesyjnej na wartosc 1 i na kazdej podstronie wstawienie warunku if ta zmienna = 1 to pokaz stronke a jesli nie to wyswietl blad autoryzacji jest niezbyt dobrym posunięciem ![]() dodam ,ze jest tylko jedno hasło dla admina strony do panelu administracyjnego... Ten post edytował kononowicz 8.12.2006, 09:21:01 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 07:06 |