![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałbym zrobić lub ściągnąć skrypt w PHP do zdawania raportów które można było by wyciągnąć z bazy w postaci excela.
Zasada działania tego pliku polegała by że każdy ma swój login po zalogowaniu pojawia się formularz w którym mamy - pole z mozliwością wyboru czynność którą wykonywaliśmy czy to jest : Instalacja, czyszczenie, itd - następnie mamy pole do wpisania numeru (numer do wpisania przez użytkownika obojętnie jaki) - następne pole to data wykonywania tej czynności i jeszcze jedno pole do krótkiego opisu. Wszystko się ma zapisać do bazy. Natomiast osoba nadzorująca miała by możliwość wygenerowania sobie pliku EXCEL-a gdzie były by te wszystkie informacje co wyżej opisałem oraz pole z loginem osoby która daną pozycję wypisała. Jak stworzyć taki formularz i baze żeby wszystko działało prawidłowo, za każdym razem jak próbuję stworzyć takie cos to mi nie wychodzi. Dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: Rumia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o tworzenie plików Excel przy pomocy PHP polecam zajrzeć tutaj ---> http://www.phpclasses.org/browse/package/767.html
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam PEAR DataGrid.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:11 |