![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki kodzik
który wyświetla mi fajnie date w formularzu później zapisuje sobie ją w bazie ale w formacie Y-m-d. Chciałbym aby w formularzu data była wyświetlona w formie Y-m-d, a w bazie była dodana jako unix_timestamp prosiłbym o podpowiedź jak tego dokonać. Nie wiem właśnie czy w samy value to jakoś przedefiniować czy już przy zapisie do bazy zrobić to jakoś takoś ;]
Ten post edytował wojtekwro 19.06.2007, 09:01:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam taki kodzik
który wyświetla mi fajnie date w formularzu później zapisuje sobie ją w bazie ale w formacie Y-m-d. Chciałbym aby w formularzu data była wyświetlona w formie Y-m-d, a w bazie była dodana jako unix_timestamp prosiłbym o podpowiedź jak tego dokonać. Nie wiem właśnie czy w samy value to jakoś przedefiniować czy już przy zapisie do bazy zrobić to jakoś takoś ;]
mktime Masz przecież datę w timestamp: $r2 Ten post edytował uli 19.06.2007, 09:32:24 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba niezrozumiale to napisałem ;]
wiem że $r2 to unix ale mi chodzi o to aby z daty wyświetlonej w value zrobić przy zapisie do bazy unixa ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie malo zrozumiale to napisales.
Zrozumiale to tak: [zapis do bazy] dane -> unix_timestamp [odczyt z bazy] data Y-m-d <- dane w bazie jesli o to chodzi to rozwiazanie polecalbym zapis z funkcja UNIX_TIMESTAMP a przy select uzycie FROM_UNIXTIME do pola daty ktore zwroci YYYY-MM-DD HH:MM:SS Ogolnie to powinienes zajrzec http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...-functions.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:32 |