![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pewien problem, mianowicie buduję wyszukiwarkę z wieloma polami. Jeżeli chodzi o pola typu checkbox to nie mam z tym problemu załatwiłem to nastepująco
i tu pięknie generuje mi zapytanie do sql, ale mam problem z polami select. W przypadu wybrania opcji "wszystkie" ma przeszukać bazę mniej więcej tak "where (wojewodzctwo ='1' or wojewodzctwo ='2' or wojewodzctwo ='3' or wojewodzctwo ='4' or wojewodzctwo ='5') and (miasto ='1' or miasto ='2') and (typ ='1 or typ ='2 or typ ='3 or typ ='4 )" tylko teraz jak zrobić aby po wybraniu innej opcji niż wszystkie w którymkolwiek z selektów automatycznie wygenerować zapytanie ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: jesli dales WSZYSTKIE to wtedy wogole wojewodztwo, miasto i typ ma nie byc brane do warunku. jak wszystkie to wszystkie i mie ma sensu walic warunku na wszystkie. Przeciez to nielogiczne.
po drugie: jak wybierzesz w select opcje, to normalnie dodajesz to do zapytania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki nie pomyślałem o tym ze skoro wszystkie to można pominąć
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:41 |