![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak na mój rozum stworzyłem 2 podobne, aczkolwiek inne wersje sortowania bąbelkowego. Jedno, oparte na for'ach, drugie na do..while. Mam dylemat nad tym, czy aby nie pomyliłem się i to co napisałem napewno jest tym właśnie sortowaniem, czy też nie. Oto kod pierwszego, z wykorzystaniem pętli for:
A teraz z do..while:
Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czary mary: sort" title="Zobacz w manualu php" target="_manual()
Po co pisać sortowanie bąbelkowe w php? Sztuką nie jest napisanie funkcji - sztuką jest umiejętne wykorzystanie tych, które zostały już napisane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tak, ale chodzi o to, żebym napisał to sam. A wiadoma sprawa, że lepiej użyć sort, ale nie to było zamysłem stworzenia tego tematu, a poprostu to, czy to co napisałem spełnia taką rolę jak powinno.
A ogólnie to będę miał to na sprawdzianie z informatyki napisać w C++, a że nie mam pod ręką żadnego kompilatora to napisałem w php, bo właściwie wielkiej różnicy tu nie będzie. Ten post edytował harryk 5.10.2005, 19:39:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat właściwie wielkiej różnicy tu nie będzie. Chociażby to, że w C musisz określić typ, musisz określić jakiego typu są przekazywane parametry ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(TomASS @ 2005-10-05 22:01:09) Cytat właściwie wielkiej różnicy tu nie będzie. Chociażby to, że w C musisz określić typ, musisz określić jakiego typu są przekazywane parametry ![]() W C++ są akurat szablony, które upraszczają sprawę ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 07:17 |