Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> php solutions is dead?
greg606

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Co się stało z tym magazynem?
Czy już nic nie będzie ciekawego dla programistów php?
Pozdrawiam
Greg
Go to the top of the page
+Quote Post
Fantazyn

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Mi też brakuje tego czasopisma : /. Najbardziej pokrewnym magazynem jest chyba Internet MAKER, niestety jest to dwumiesięcznik, a tematyka php jest poruszana tyko w wybranych działach, ale i tak lepsze to niż nic : (.

Pozdrawiam.
+Quote Post
qqrq

-----

Cytat(greg606 @ 16.09.2008, 00:37:46 ) *
Czy już nic nie będzie ciekawego dla programistów php?

To pytanie można było równie dobrze zadać gdy PHP Sol. był na rynku. Czego wam w nim brakuje? Przecież dobre i wartościowe artykuły można tam było liczyć na palcach jednej ręki... Reszta to albo streszczenia manuala, albo jakieś bzdety znalezione gdzieś w sieci. Przydałoby się nam coś naprawdę porządnego i mam nadzieję, że jakiś magazyn, który prędzej czy później zapełni lukę po PS będzie choć trochę bardziej... "pro" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
Fantazyn

Ostrzeżenie: (10%)
X----

qqrq
Pamiętaj, że nie wszyscy są pro PHP-owcami (nieźle wyszło : P) : ), dla nich m.in. jest właśnie PHP Solutions, które podpowiada jak je ugryźć i z czym. To czasopismo dla mnie to takie rozbudzenie apetytu na PHP (przynajmniej tak zawsze było po przyczytaniu w moim przypadku : ))
I nawet jeśli byłbym pro, a "dobre i wartościowe artykuły można tam było liczyć na palcach jednej ręki" to i tak wg mnie warto byłoby poczytać : ).

Ja żałuję, że ostatni numer był pół roku temu.
+Quote Post
Cysiaczek

Grupa: Moderatorzy

Jeszcze dziś postaram się na wortalu zamieścić recenzje SDJ - ostatnie 3 miesiące to głównie PHP (no dobra - Symfony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) )
+Quote Post
qqrq

-----

Cytat(Fantazyn @ 16.09.2008, 09:51:10 ) *
Pamiętaj, że nie wszyscy są pro PHP-owcami (nieźle wyszło : P) : )

Toś mi posmarował... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/wstydnis.gif)
A tak serio - trochę źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o to, że większość artykułów to rzeczy dla początkujących - to jest OK, każdy z nas taki był/jest. Rzecz w tym, że większość rzeczy zamieszczonych w PS można bez problemu znaleźć w sieci. Przez "wartościowy artykuł" rozumiem nie artykułu dla "profeszynalsów", tylko taki, który coś nowego do świata wnosi (chociażby tym, że nie jest przepisany np. z manuala PHP).
+Quote Post
Jabol

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

PHP jest zbyt popularne, żeby zrobić w nim coś nowego. A raczej opisać w nowy sposób coś co już zostało zrobione.
+Quote Post
vokiel

-----

PHP Solutions zostało wycofane, artykuły, które będą do niego trafiały teraz można będzie odszukać w Software Developer's Journal. Chciałem sobie zaprenumerować PHP Solutions, dzwoniłem do Buyitpress i tam mi powiedziano, że wycofują ten tytuł. W zamian, artykuły będą w SDJ.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.08.2025 - 13:32