![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pracuję nad pewną stroną internetową i chcę utworzyć dział, który będzie miał możliwość zadawania pytań przez zwiedzających i możliwośc odpowiedzi na każde pytanie przeze mnie. Wygląda to podobnie jak do księgi gości tyle, ze pod każdym wpisem jest odpowiedź na niego. Przeszukałem chyba cały internet i fora jakie znalazłem na temat skryptów. Czy może ktoś spotkał się z takim skryptem. Proszę o pomoc. Tu jest przykład takiej strony: http://www.motowidlo.jasnet.pl/index.php?act=pytania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego chesz szukać skrypu do czegoś tak prostego?
Konstrukcja jest prosta: start - użytkownik zadaje pytanie - pytanie trafia do bazy i notyfikacja na maila do ciebie o nowym pytaniu - w panelu admina odczytujesz pytanie - piszesz odpowiedź - odpowiedź trafia do bazy obok pytania - na stronie wyświetlasz pytania które mają odpowiedź. konic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, niby konstrukcja w teori wydaje się prosta. Rozumiem o co biega, ale jak przelożyć to w praktykę.
Dokładniej jak dokonać tego: Cytat - użytkownik zadaje pytanie - pytanie trafia do bazy i notyfikacja na maila do ciebie o nowym pytaniu - w panelu admina odczytujesz pytanie - piszesz odpowiedź - odpowiedź trafia do bazy obok pytania Na php się mało znam, jedynie co to podstawy i tyle. Serdecznie proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na php się mało znam, jedynie co to podstawy i tyle. Serdecznie proszę o pomoc Szczerze mówiąc to jeśli myślisz że ktoś na tym forum da Ci gotowca to niestety ale możesz się przejechać... Zadaj pytanie na temat konkretnego problemu jaki napotkasz pisząc ten program. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się z opinią, że to jest zbyt proste, aby szukać do tego
specjalnego skryptu, łatwiej jest napisać to samemu niż przystosować gotowy skrypt, na dodatek jest to dobry materiał na naukę php, bo z tego co wnioskuje jesteś początkujący nie tylko w php, ale także w programowaniu, tak więc podziel sobie zadanie na kilka mniejszych problemów i zrób je pokolei, czyli dziel i rządź, na pewno zrobisz dużo błędów logicznych, ale to jest część nauki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:18 |