![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym stworzyć "samo generującą" się mapę witryny dla google przez pobieranie i odpowiednie wyświetlanie wyników z bazy danych. Z tabeli "oferty" chciałbym zaimportować dane z kolumn: "id", "nazwa_obiektu" pod warunkiem, że kolumna o nazwie "aktywna" ma w wierszu wartość "1" tzn. że tam gdzie jej wartość wynosi "0" dane z kolumn "id" i "nazwa_obiektu" nie są pobierane. Zaimportowane dane powinny wyświetlać się w postaci: Kod </span>www.nazwa-domeny.com/"id"/"nazwa_obiektu"/<span class="postbody"> jeden pod drugim Robię to metodą "prób i błędów" z dużym naciskiem na "błędów" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie za bardzo znam się na PHP i MySQL, bazuję na tym co znajdę w internecie próbując dostosować to pod siebie. Moje ostatnie próby:
Zamiast wyników wyświetla mi się jakieś: Kod </span>http://www.www.moja-domena.com/S/S.html 0.5 Jakieś " S-ki " co mam zmienić aby dane się wyświetlały ? Proszę nie odsyłajcie mnie do manuala bo nic z niego nie rozumiem. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Skąd: Somewhere in Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego być powinno
Ten post edytował mcgsoft 9.04.2009, 12:50:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety pokazuje błąd:
Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/bazanoc/ftp/mapa.php on line 14 to jest w 14 linijce:
Ten post edytował malin90 9.04.2009, 12:58:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Znaczy, że zapytanie coś nie działa. Sprawdź, czy się wykonuje w konsolce MySQL/PMA.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Skąd: Somewhere in Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zapytanie poprawić bo mysql_fetch_array działa tylko na tablicach, ogólnie wynik tego zapytania "$zapytanie" nie zwraca tablicy.
Dopisz coś takiego :
po linijce :
I napisz co ci skrypt wypisze. |
|
|
![]()
|
|
Dopisałem to co napisałeś ale nadal występuje ten sam błąd:
tym razem w 15 linijce czyli tam gdzie wcześniej Otworzyłem też to przez Mozille i tam wyświetla się błąd: Kod Następujące tagi nie zostały zamknięte: urlset. Błąd podczas przetwarzania zasobu Jeszcze raz cały kod:
Ten post edytował malin90 9.04.2009, 13:27:18 |
|
|
![]()
|
|
W zasadzie to powinno być w zapytaniu SELECT * FROM oferty WHERE itd...
Ten post edytował mcgsoft 9.04.2009, 14:05:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:14 |