![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzes obie mały skrypcik obsługujący języki na stronie. Zasada jest prosta z 1 strony wybieramy interesujący nas język i jestesmy przenoszenei na stronę główna, w już wybranym języku. Ma to działać tak, że z bazy:
która wygląda tak jak pokzałem wyżej. Jest uruchamiane zapytanie wyglądające tak:
Działa to fajnie jak na moje potrzeby ;] problem pojawia się kiedy umieszczę linka do jakiejś podstrony i tam chcę wczytać również jakiś język. Nie jest przekazywana zmienna $_SESSION['lang'] poniże zamieszczę skrypty. Proszę o wskazanie błędu/ów i powiedzcie czy taki sposób jest dobry aby na stronei www mieć kilka języków. index.php w tym pliku wybieramy język jaki ma być wyświetlany na stronie, a także przekazujemy sobie zmienną $lang.
lang.php tutaj odbieramy zmienną lang i wyświetlamy interesujący nas język ten skrypt działa OK do momentu kliknięcia w test, czyli kolejnej "podstrony".
test.php
Z góry dziękuje z pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm z tego co widzę to w każdym skrypcie przypisujesz do zmiennej sesyjnej jakieś wartości na początku - a to wogle kłuci się z filozofią sesji przekazywanych dalej: po co przenosić zmienne jak i tak je nadpisujesz?
daj na początku każdego skryptu (bądź inkluduj): chyba jasno wytłumaczyłem (kod jak zwykle z palucha więc literówki mogą być) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:26 |