![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako baaardzo początkujący programista mam problem
otóż pisze skrypt logowania/rejestracji/edycji profilu, jak narazie rejestracja i logowanie jest w miare ukończone, problem mam tylko z edycją profilu (a raczej takim wsępem do tego skryptu) wygląda on tak
no i problem w tym że gdy jestem wylogowany to pokazuje się Kod [b]Warning[/b]: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]c:\usr\krasnal\www\pportal\profile.php[/b] on line [b]8[/b]
[b]Warning[/b]: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in [b]c:\usr\krasnal\www\pportal\profile.php[/b] on line [b]9[/b] zaloguj sie -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po 7 lini twojego kodu daj
i napisz co się wyswietlilo EDIT: racja, błąd przez średniki ![]() Ten post edytował rzymek01 11.08.2008, 10:12:09 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję tak:
Kod <?php if(isset($_SESSION['zalogowany'])) { $login = $_SESSION['zalogowany']; $sql = mysql_query("SELECT * FROM pportal_users WHERE user_login='$login' "); $num_results = mysql_num_rows($sql); $row = mysql_fetch_array($sql); if($num_results==1); { echo $row[user_login]; echo '<br>'; echo $row[user_email]; echo '<br>'; echo $row[user_gg]; echo '<br>'; echo $row[user_rank]; echo '<br>'; echo $row[user_www]; echo '<br>'; echo $row[user_skad]; echo '<br>'; echo $row[user_zainteresowania]; echo '<br>'; echo $row[user_plec]; echo '<br>'; echo $row[user_dataurodzenia]; } } else { echo 'zaloguj sie'; } ?> Powinno działać. Nie umieszczaj średników bezpośrednio po zainicjowaniu wyrażenia warunkowego. Powoduje to jego zakończenie, a dalszy kod jest wykonywany niezależnie od spełnienia warunku. Ten post edytował shazarre 9.08.2008, 13:14:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//delete
wielkie dzięki, głupi błąd ;] Ten post edytował peter13135 9.08.2008, 13:21:32 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:59 |