![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nastepujacy problem. Otoz musze zrobic skrypcik samosciagajacy co jakis czas z ftpa plik o rosnacej nazwie w schemacie revelation00001.zip, pozniej revelation00002.zip itd ponizszy skrypcik sciaga mi elegancko pliczek ktorego nazwa jest dokladnie okreslona w zmiennej $plik_zrodlowy Jakich modyfikacji musze dokonac zeby pobieral mi automatycznie kolejne numery plikow, przy zalozeniu ze nazwa ostatniego sciagnietego pliku jest zapisana gdzies w bazie mysql ? Kod // ustaw podstawowe połšczenie
$conn_id = ftp_connect("ftp.nazwaftp.com"); // zaloguj się nazwš użytkownika i hasłem $login_result = ftp_login($conn_id, login, haslo); // sprawdź połšczenie if ((!$conn_id) || (!$login_result)) { echo "Połšczenie FTP się nie powiodło!"; echo "Próbowano połšczyć się do ftp"; exit; } else { echo "Połšczony"; } $plik_docelowy="revelation.zip"; $plik_zrodlowy="public_html/revelation00001.zip"; $download = ftp_get($conn_id, $plik_docelowy, $plik_zrodlowy, FTP_BINARY); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:33 |